2022-05-17 06:11Pressmeddelande

Jazzfestens galakonsert ges på Norrlandsoperan

Jazzfesten är sedan 2017 jazz-Sveriges årliga branschträff som kulminerar med en galakonsert. I år ges den på Norrlandsoperans stora scen, 21 maj kl 20.00. 

I galakonserten medverkar Norrlandsoperans Symfoniorkester med Katarina Barruk, Norrbotten Big Band med Josefine Cronholm, Anders Kjellberg Quartet, SHA3K, samt några hemliga artister. Under kvällen kommer dessutom Gyllene Skivan och Lifetime Achievement Award att delas ut. 

Jazzfesten anordnas av Svensk Jazz, ett riksförbund som arbetar för att stärka medlemmarna och förutsättningarna för jazzen i Sverige. Jazzfesten 2022 går av stapeln i Umeå 20–22 maj, en helg som utöver musik och galakonsert är fullspäckad av bland annat möten, seminarier, workshops, showcase, middagar, och prisutdelningar.

Mer info om Jazzfestens galakonsert på Norrlandsoperan.
För recensionsbiljetter kontakta malin.lindberg@norrlandsoperan.se


Vårsäsongen går mot sitt slut, men innan dess:

Nu och t o m 23 juni The Art museum i Vita kuben, film av danska Astrup & Bordorff.

Ons 25 maj kl 13: Lunchkonsert med Dirigentstudenter från Kungliga Musikhögskolan och Norrlandsoperans Symfoniorkester.

Tors 2 juni kl 19: Konsert med Norrlandsoperans symfoniorkester: Blacher tolkar Prokofjev

Tors 10 juni kl 19: Stipendiekonsert med tre av mottagarna av Norrlandsoperans årliga  Musikstipendium, tillsammans med symfonbiorkestern. Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.

Kontaktpersoner

Petra Kangas
Kommunikations- och försäljningschef
Petra Kangas
Malin Lindberg
Marknadsförare symfoniorkestern & opera
Malin Lindberg
Isabelle Forsberg
Marknadsförare konst, familj, gästspel & turné
Isabelle Forsberg
Andreas Nilsson
Producent musikavdelningen
Andreas Nilsson

Relaterade presskit