2020-08-11 05:45Pressmeddelande

Inbjudan: Work in progress, välkommen på visning

I en värld där en pandemi utmanar och skapar nya rörelser får nu dansare och publik möjlighet att mötas i fyra länder, samtidigt. I Out of Urgency kommer dansare i Ryssland, Norge, Finland och Sverige framträda i samma föreställning, samtidigt. Här och nu, men också digitalt. 

De svenska danskonstnärerna, Jenny Shinkler och Mikael Marklund, arbetar just nu med föreställningen på Norrlandsoperan och vill dela med sig av sina arbetsmetoder och konstnärliga upplevelser. På en skärm syns också dansarna från de andra länderna i sitt arbete med samma föreställning. 

Välkommen på visning

Press och media är välkommen att bevaka denna work in progress-visning torsdag 13 augusti kl 12.00-13.00. Vänligen kontakta producent Clara West 070 399 45 55/ clara.west@norrlandsoperan.se vid intresse för det eller önskan om intervjuer.

Visningen är också öppen för allmän publik, max 30 personer. 
Fri entré men fribiljett krävs.

Fakta
Out of Urgency har premiär i alla fyra länder samtidigt, 6 november. Föreställningen visas på Norrlandsoperan 28 november. 

Jenny Shinkler 
Jenny Shinkler från Luleå är utbildad vid Iwanson International School of Contemporary Dance, i Munchen. Hon har nyligen flyttat tillbaka till Norrbotten efter många år i Tyskland. Jenny har tidigare arbetat med koreografer så som Stefan Dreher (DE) och Alina Lauer (D) och nu senast med Benno Voorham i föreställningen Morgondagens Vittne. 

Mikael Marklund 
Mikael Marklund från Skellefteå är utbildad dansare vid Balettakademien i Stockholm samt P.A.R.T.S i Belgien. Han har arbetat med koreografer så som Laurent Chetouane, Charlie Fouchier och Matej Kejzar. Och även varit dansare i kompaniet ROSAS. Efter många år i Europa har Mikael nu även Skellefteå och Västerbotten som bas. 

Mikael är en av dansarna som våras mottog Norrlandsoperans och Dans i Västerbottens stipendium framtaget för att underlätta fria dansare att utveckla sin praktik och bedriva hemmaresidens i Västerbotten under coronapandemin. 



Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West