2022-02-24 12:22Pressmeddelande

Inbjudan pressträff

Foto: Malin GrönborgFoto: Malin Grönborg

Media är välkomna till pressträff på Norrlandsoperan, i foajén, tisdag 1 mars kl 10-11. VD Erik-Mikael Karlsson berättar tillsammans med husets konstnärliga chefer om vårens höjdpunkter och nyheter på repertoaren.

Meddela om ni kommer senast måndag 28 februari kl 12: petra.kangas@norrlandsoperan.se  eller malin.lindberg@norrlandsoperan.se 

 
Kommande pressträff:

Tartuffe, opera. Skandinavienpremiär på Norrlandsoperan 2 april.
Pressträff fredag 25 mars kl 12.30-14.00.

Anmälan senast tisdag 22 mars till malin.lindberg@norrlandsoperan.se

I salong, Stora scenen: se en stunds repetition med kostym inför Skandinavienpremiären av operan efter Molières pjäs kl 12.30- ca 12.50, därefter samtal och erbjudande om intervjuer med personer ur konstnärligt team samt sångare på Elektra kl 13-14.



Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.