2020-10-29 08:14Pressmeddelande

Flera nya föreställningar när Norrlandsoperan öppnar för mer publik

Foto:©Drago Videmsek Foto:©Drago Videmsek

Efter regeringsbeslutet att tillåta ett ökat antal i sittande publik från och med 1 november, har Norrlandsoperan släppt fler biljetter till alla höstens föreställningar. Och på höstens repertoar finns också flera helt nya föreställningar och en ny utställning.

Trots att det bara återstår två månader av året så har Norrlandsoperan hela 30 föreställningar kvar på årets repertoar. Och nu finns alltså nya biljetter tillgängliga till alla föreställningar.

Fem av höstens föreställningar är helt nya eller extrainsatta. Den 6 november gästar till exempel Norrbotten NEO tillsammans med sopranen Alexandra Büchel Norrlandsoperan, och dagen efter välkomnas publiken in till en Cocktail hour på Elektra med efterföljande konsert med klarinettsolisten Emil Jonason och Norrlandsoperans symfoniorkester som bjuder på Mozart.

Den Oslobaserade konstnären och koreografen Manuel Pelmuş ger en föreläsning i mörker om minne och motstånd i Black box 4 november. Samma kväll öppnar också Gülsün Karamustafas utställning i Vita Kuben.

12-14 november tänds det tusentals ljus under tre föreställningar av Burn time. André Uerbas föreställning är ett tillfälle att stanna upp i vardagen och eldupplevelsen kommer att omfamnar besökarna i mindre grupp på Stora scen. 70 kilometer hängande, brinnande bomullstråd och Midgårdsskolans danselever skapar en meditativ koreografi och känslan av gemenskap mitt i nuet. 

Norrlandsoperans symfoniorkester spelar under ledning av den unga ryska dirigenten Anna Rakitina den 25 och 26 november. Då står bland annat Brahms tvåa på programmet.

Det kommer nog som en överraskning men Julen firas redan under fyra i kvällar på i stan och på Norrlandsoperan 17-20 december. En flera timmar lång helhetsupplevelse inklusive julmat och Snowflake Singers, under ledning av interaktionskonstnär Tove Berglund och hennes medskapare Ludvig Daae som är dansare och koreograf. Och med dans- och performanceupplevelsen Julen, avslutas året på Norrlandsoperan.

Ett säkert besök på Norrlandsoperan

De fyra salongerna kan utifrån rådande restriktioner med minst en meters avstånd mellan varje person, ta emot mellan ca 25-150 personer i publiken. Det är med andra ord fortfarande gott om plats i salongerna, de största har omkring 500 publikplatser. Även i foajérna finns stora utrymmen och Norrlandsoperans publikvärdar hjälper till att se efter att avstånd hålls.

Våren 2021

Den 30 november släpper Norrlandsoperan biljetterna till våren 2021.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt