2022-09-23 06:56Pressmeddelande

Efterlysning: Alla i Sverige som heter Hoffmann

Norrlandsoperans sångerska Amie Foon efterlyser alla som heter Hoffmann.Norrlandsoperans sångerska Amie Foon efterlyser alla som heter Hoffmann.

Norrlandsoperan i Umeå efterlyser alla i Sverige som bär namnet Hoffmann (oavsett stavning) inför höstens premiär av operan Hoffmanns äventyr. 

Den som delar namn med operans huvudperson får en fribiljett till valfri föreställning. Hoffmanns äventyr har premiär 29 oktober i Umeå och spelas till och med 10 januari 2023. På varje föreställning kommer platser reserveras för personer som heter Hoffmann.

Enligt SCB finns omkring 2000 personer i Sverige med namnet Hoffman och omkring 60 av dem bor i Västerbotten. Norrlandsoperan har redan fått napp på sin efterlysning och fått kontakt med några Hoffmann. 

- Hoffmanns äventyr är en fantastisk opera om äkta och inbillad kärlek där huvudpersonen Hoffmann fantiserar om sina drömkvinnor. Det vore en ära att få dela det äventyret med alla som delar hans namn,säger Petra Kangas som är kommunikations- och försäljningschef på Norrlandsoperan.

 


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974 som en liten operaensemble och har under åren utvecklats till Sveriges viktigaste och största scenkonsthus med regionalt uppdrag. Genom opera, musik, dans, nutida konst och egen symfoniorkester ska Norrlandsoperan fördjupa och utveckla det nya och nyskapande för att bli Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst. Norrlandsoperan ska stå för det nya, det oupptäckta och det innovativa och vara scenkonsthuset som speglar samtiden och påverkar framtiden. Norrlandsoperan har fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt ett eget biljettkontor. Elektra är Norrlandsoperans bistro, bar och matsal. På Norrlandsoperan arbetar ca 130 fast anställda personer och årligen genomför vi ca 500-600 produktioner av olika slag.