2014-05-28 09:13Pressmeddelande

Crescendo – musikfest för unga på Nolia

null

Crescendo är en mäktig föreställning där jazz, folkmusik, dynamiska rytmer och klassiskt orkesterarrangemang byggs på svenska och norska traditioner. Lördagen 31 maj uppträder 350 personer – musiker, körsångare och dansare – på Nolia tillsammans med Jonas Knutsson Band.

I projektet medverkar elever från länets musikskolor samt kulturskolor i Helgeland i Norge. 250 musiker, 15 dansare och 80 sångare intar scenen. Musiken har komponerats av dirigenten Arvid Martinsen i samarbete med Jonas Knutsson.– Crescendo är ett bra exempel på hur kreativa projekt kan skapa långvarigt samarbete mellan Norge och Sverige, förklarar Duncan Kemp som samordnare i projektet på KulturAkademin i Storuman.– Den första konserten genomfördes för 10 år sedan och ledde till en stadig ström av gemensamma aktiviteter. Då involverades endast skolor från inlandet och södra Helgeland men nu medverkar även skolor i Skellefteå, Umeå och Mo i Rana och vi hoppas på fler liknande evenemang i framtiden, säger Duncan Kemp.


Crescendo
31 maj kl 15.00 & 19.00
På Nolia

Fredag 30.5 finns det möjlighet att besöka repetetioner, kontakta Michelle på NorrlandsOperans marknadsavdelning vid intresse.
michelle.stensson.larsson@norrlandsoperan.se

Crescendo arrangeras i samarbete med Kulturakademin i Storuman, RiverStories/NorrlandsOperan och musikskolor i Västerbotten och Helgeland.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt. NorrlandsOperan är stolt medskapare i programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå2014.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck