2024-04-08 05:15Pressmeddelande

Bröder och systrar förenas på dansgolvet under årets Up North-helg, 4-5 maj

Barefoot Divas dansar i korsningen mellan kulturer och kontinenter.De fem dansarna i Nicolas Huchards föreställning The Barefoot Diva.

Nu är det klart vilka hiphop-akter som kröner årets Up North-helg på Norrlandsoperan: tvillingduon Les Gamal och de fem dansarna i Nicolas Huchards föreställning The Barefoot Diva. Dessutom blir det rafflande battles i alla tänkbara stilar.

Sedan 2015 har danshelgen i Umeå varit ett norrländskt Mecka för streetdance-älskare från när och fjärran. Helgen 4–5 maj är det dags igen. 

– Det brukar bli en mycket speciell och varm stämning. Det är underbart att se hur uppmuntrande och generösa alla är, säger projektledaren Minna Lindahl på Norrlandsoperan. 

Redan nu under påsklovet har Up North värmt upp inför årets dansfest med fria hiphop-workshops för dansare på olika nivåer. Fritt inträde blir det också under hela danshelgen i maj, för att locka så många som möjligt till operan. 

Lördagens dragplåster är en tvådelad föreställning med omtalade internationella akter. 

 – Det blir en grym show som hyllar systerskapet, broderskapet och gemenskapen som dansen kan skapa, säger Norrlandsoperans danschef Birgit Berndt. 

Läs mer här. 

Up North Battle arrangeras som en del i det treåriga projektet Attitudes. Attitudes är en del av Creative Europe som medfinansieras av Europeiska unionen. 


Ämnen: Up North

Om Norrlandsoperan

NO guts, NO glory. Norrlandsoperan finns till för att ge rum åt modigare scenkonst och ett modigare samhälle. Vi erbjuder nyskapande föreställningar och ett laboratorium där kultur, näringsliv och civilsamhälle möts. Med vårt erbjudande ger vi människor modet att tänka, känna, göra och uppleva nytt, och vår vision är att vara en plats där framtid skapas av många och många olika.

Norrlandsoperan har en symfoniorkester och fyra salonger samt egna tillverkande verkstäder och ateljéer, administrativa avdelningar samt biljettkontor. På Norrlandsoperan arbetar ca 100 fast anställda och årligen genomförs ca 500-600 produktioner av olika slag i huset och regionen.


Kontaktpersoner

Ulrika Mannberg
Kommunikations- och marknadschef
Ulrika Mannberg
Pressansvarig