2014-01-22 08:30Pressmeddelande

Birgit Berndt blir ny danschef på NorrlandsOperan

Birgit Berndt, tidigare verksamhetsledare för festivalen Euro-Scene i Leipzig, administrativ ledare för Tysklands största dans- och teaterfestival Festival Theater der Welt i Ruhr och nu senast verksamhetsledare för Danscentrum Väst, blir ny danschef på NorrlandsOperan i Umeå.

NorrlandsOperans VD och konstnärlige ledare Kjell Englund är nöjd med rekryteringen:

– Tjänsten som danschef är en nyckelroll med tanke på NorrlandsOperans position som en av Nordens viktigaste scener för samtida dans och i den rollen kommer Birgit att passa utmärkt. Hon har både den erfarenhet, den branschkännedom och det kontaktnät som krävs för att kunna göra ett bra jobb. Vi är glada över att hon antog utmaningen och hälsar henne hjärtligt välkommen både till NorrlandsOperan, till Umeå och till ett europeiskt kulturhuvudstadsår.

– Att få vara delaktig i att föra NorrlandsOperans danstraditioner vidare tillsammans med ett team av dans- och kulturentusiaster, känns fantastiskt spännande men samtidigt också utmanade, säger Birgit Berndt som kommer att tillträda tjänsten i april. Det faktum att Umeå är europeisk kulturhuvudstad detta år gör dessutom resan med att driva dansens utveckling vid NorrlandsOperan och i Västerbotten vidare, än mer spännande.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck