2013-09-23 10:05Pressmeddelande

Biljettsläppsdags för delar av programmet på NorrlandsOperan 2014!

null

Nu på fredag 27.9 släpps biljetterna till tre av föreställningarna på NorrlandsOperan under Kulturhuvudstadsåret. Invigningsakten Sami Chinese Dance Project, Klassikern Eugen Onegin och Beethoven & Beyond; vår hyllning till Ludwig van Beethoven med allt ifrån konserter till en dedikerad Beethoven-korv!

En del av invigningen – Sami Chinese Dance Project

Under invigningshelgen 31.1 – 2.2 2014 presenteras Sami Chinese Dance Project. Ett långväga samarbete som sträcker sig från Sápmi ända till Beijing. Ett samarbete mellan NorrlandsOperan och det kinesiska danskompaniet TAO Dance Theatre, med mål att förena såväl dans och musik som det lokala med det globala. Kinesiske koreografen Tao Ye, hans landsman, kompositören och musikern, Xioa He och samiska musikerna Simon Issát Marainen, från bandet Árá och Axel Andersson, från banden Glesbygd’n och Árá – mynnar ut i en mångkulturell föreställning för alla sinnen.

Klassikern Eugen Onegin med Peter Mattei och Maria Fontosch
En ljuspunkt att se fram emot i februarimörkret är en halvscenisk uppsättning av Tjajkovskijs klassiker Eugen Onegin med premiär 8.2. Världsbarytonen Peter Mattei och välkända sopranen Maria Fontosch, som senast sågs på NorrlandsOperan i Verdis Otello 2011, har huvudrollerna som adelsmannen Eugen Onegin och Tatiana. Uppsättningen består i övrigt också av idel välkända personer; Lars Martinsson, Kosma Rauner, Ulric Qvale bland andra, samt regissören Dmitri Bertman, som även regissserade Otello på NorrlandsOperan 2011.

Beethoven & Beyond – en hyllning till en av historiens störste
11.1-23.1 2014 hyllar vi en av historiens största kompositörer, Ludwig van Beethoven. NorrlandsOperans Symfoniorkester framför alla hans symfonier i nummerordning, plus nio nyskrivna verk av några av dagens tonsättare; B Tommy Andersson, Tobias Broström, Kim Hedås, Fredrik Högberg, Mats Larsson Gothe, Katarina Leyman, Kent Olofsson, Sven-David Sandström och Mirjam Tally. Beethoven-experten, Åke Holmquist finns på plats i samband med konserterna med fakta och historier om Beethovens liv och verk och vår utställningslokal Vita kuben är fylld med Beethovenminnen, som brev, manuskript och masker. Gourmeterna Per och Lars Åkerlund på Duå har dessutom tagit fram en Beethoven-korv som presenteras och provsmakas.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BILJETTSLÄPP NU PÅ FREDAG 27.9 KL 11.00-18.00.
PLATS: FOAJÉN PÅ NORRLANDSOPERAN, OPERAPLAN 5 I UMEÅ.

Klockan 12.00 finns musikchef Marco Feklistoff samt VD och konstnärlige ledare Kjell Englund på plats och berättar särskilt om Eugen Onegin och Beethoven & Beyond.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biljettsläpp för resten av 2014-programmet på NorrlandsOperan: 6 december.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck