2013-09-24 11:00Pressmeddelande

Barnen i fokus i höstens familjeopera på NorrlandsOperan

null

Höstens opera på NorrlandsOperan, Snödrottningen, baseras på den klassiska sagan av H.C. Andersen. Med femtiotre barn på scen – och sex vuxna – är det bokstavlig talat en föreställning med barnen i fokus. Premiär 14 november.

– När man berättar för barn ska man inte sätta sig på knä, alla vet att i sagor så löser sig allt i slutändan så man har råd att göra det riktigt spännande, stundtals rent av otäckt, säger föreställningens regissör Staffan Aspegren.

Snödrottningen är ett fantasieggande operaäventyr för hela familjen. Scenografen och kostymdesignern Bente Rolandsdotter har skapat en färgsprakande värld och överhuvudtaget är detta en föreställnng där det inte sparats på krutet i någon ände.

– Det vi tar fasta på framför allt är just fantasin, på scenen framför våra ögon kan vad som helst hända, menar Staffan Aspegren.

Sopranen Alexandra Büchel gör sin första stora huvudroll i Snödrottningen, som flickan Gerda. Alexandra har setts på NorrlandsOperan tidigare, i rollen som Second Niece i operan Peter Grimes, våren 2009. Hon har även uppträtt på bland annat Dramaten, Vadstena-Akademien, Kammeroper Schloss Rheinsberg, Landestheater Gera och Theater Altenburg i Tyskland.

Vecka 39 inleds repetitionerna på NorrlandsOperan.

Pressträff sker på NorrlandsOperan tors 31.10 kl 10.00. Välkommen med din föranmälan senast 25.10 till marknadsavdelningen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medverkande; NorrlandsOperans barnkör/Gerda Alexandra Büchel/Kaj Fredrik af Klint/Mormor & Kvinnan med blommorna & Kvinnan på fjället Ulrika Tenstam/Farbror Blå & Herr Korp & Renen Lars Arvidson/Fru Korp Lotta Kuisma/Snödrottningen Veronica Janunger/NorrlandsOperans Symfoniorkester

Musik Pierangelo Valtinoni/Libretto Pablo Madron i svensk tolkning av Rikard Bergqvist/Dirigent Andreas Hanson/Regi Staffan Aspegren/Scenografi & kostymdesign Bente Rolandsdotter/Ljusdesign Niklas Elfvengren/Maskdesign Therésia Frisk

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NorrlandsOperan är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten
ingår också festivalerna MADE och Umeå Jazzfestival samt turnéer och samarbeten
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.

Läs mer: www.norrlandsoperan.se


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck