2014-03-12 15:07Nyheter

Refused tolkas i toner och bild på MADE

null

Shape in Shambles – A musical discordance for Refused and orchestra heter den konsert där Refuseds sista album The Shape of Punk to Come nytolkas av tonsättaren Jonas Nydesjö och spelas av NorrlandsOperans Symfoniorkester. Nu har konserten också bildsatts av Kenny Lindström.


Kenny Lindström är illustratör bosatt i Umeå. Han fick precis som tonsättaren Jonas Nydesjö i uppgift att göra ett eget verk utifrån det kultförklarade hardcore-albumet.

– Jag har försökt fånga de intryck skivan gjort på mig. Tolka kontrasterna i musiken som går från lugnare partier till explosionsartat kaos. Jag ville också fånga den tydliga strukturen och den tajta produktionen och återspegla det i illustrationens komposition, säger Kenny Lindström.

Shape in Shambles spelas på MADE-festivalen 8 & 9 maj.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck