2014-09-17 08:02Nyheter

Nytt verk av hemvändande koreograf

null

Under hösten fortsätter Hemvändarprojektet, ett samarbete med västerbottniska koreografer/dansare som arbetat utan för länet och nu vänder blicken hemåt. 1 september återvände Catrin Jonasson till sin hemort Ånäset för att arbeta med projektet The Game. Premiär 26.9 på Centrumhuset i Robertsfors.

Catrin Jonasson har tillsammans med kollegorna i aliEn dance company arbetat med produktionen The Game. Temat för föreställningen är makt. Vilken makt har åskådaren? Vilken makt har dansen och hur förändras den i olika forum? Den västerbottniske filmaren Tomas Touma är också med i projektet. Han och dansarna har tillsammans filmat danssekvenser runt om i bygden.

Genom ett samarbete mellan Dans i Västerbotten och Robertsfors kommun har dansarna fått möjligheten att arbeta i gymnastiksalen på Nybyskola. Eleverna på skolan får följa det konstnärliga arbetet genom dansworkshops och öppna repetitioner. Nu på torsdag (18.9) kl 9.40 finns det möjlighet att besöka en öppen repetition för eleverna i mellanstadiet. Eleverna får se delar ur föreställningen och prova på att dansa.

The Game visas som skolföreställning för elever i kommunen på Centrumhuset i Robertsfors 26.9 kl 10.00 & 12.30. En offentlig föreställning för hela bygden ges den 27.9 kl 15.00.

Medverkande: Catrin Jonasson, Hanna Maria Albertsson, Susanna Knutas och Elina Elestrand. 
Samtliga arbetar som dansare i aliEn dance company.

Här kan du se ett smakprov ur föreställningen

The Game är ett samarbete med NorrlandsOperan, River Stories med stöd av Dans i Västerbotten och Robertsfors kommun. Projektet skapas i residens i Robertsfors/Ånäset

Om du är intresserad av att intervjua de medverkande, vara med på öppen repetition, behöver pressbiljetter eller mer information kontakta Michelle Stensson Larsson.

Om Hemvändarprojektet
Västerbotten har en stark tradition inom dansen. Många fantastiska begåvningar har fostrats och utvecklats i västerbottnisk mylla. Under 2014 ser vi fram emot att återfå näringen av dessa starka danskonstnärer som spritt sig runtom i hela världen. Bland annat blir deras uppdrag att skapa ett dansverk i en av Västerbottens städer/orter, tematiken är öppen för tolkning, skapandet ska ske i residens på en plats nära samhället och under processen ska dansarna ge workshops för skola eller allmänhet och visa repetitioner. Läs mer om projektet här.

Under hösten arbetar även Emelie Boman i residens med sitt verk hem i Tärnaby läs mer om det och tidigare hemvändare här.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck