2016-10-19 08:00Nyheter

Nyöppning för konst i Vita Kuben!

null

Fredag 21 oktober kl 11.00 öppnar Vita kuben på NorrlandsOperan sin dörr för konsten igen. 

Vita Kuben har under 2016 haft turnerande nedslag i länet men nu är det alltså dags att dra igång filmvisningar på hemmaplan.

– Det känns verkligen jättekul. Nu när Operabaren dessutom har öppnat, så ökar möjligheterna att kunna besöka Kuben och jag vill hälsa alla varmt välkomna förbi när som helst under öppettiderna, säger Helena Wikström, konstnärligt ansvarig för innehållet i Vita Kuben.

Först ut är filmen Babeldom av Paul BushBabeldom är en massiv stad som växer med en sådan fart att hur fort man än klättrar så kommer man aldrig att hinna högst upp. Filmskaparen Paul Bush är mest känd för sina experimentella animationer. Han har vunnit många priser och hans filmer har visats på många festivaler, biografer, gallerier och på TV världen över.

 Babeldom visas fram till 11 november. Det planeras ytterligare en film innan jul och sedan välkomnar vi Londonbaserade Felipa Ramos som ny curator våren 2017, berättar Helena Wikström.

Höstens öppettider i Vita Kuben:
Mån–fre 11–13.30, fredagar 16.00–21.00.
Samt i samband med föreställningar.

Fri entré.


Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck