2014-04-29 10:47Nyheter

MADE söker skrammel!

Machines, including the sound of them, are always in our life. They are so much a part of our soundscape it is sometimes easy to forget they are there at all.” Kate More

Ett stycke som New European Ensemble spelar under sin konsert 10 maj är Days and Nature av Kate More. Spelar gör också en märklig skrotmaskin, en replika av den som syns på filmen nedan och som konstnären Peter van Loon konstruerade till urpremiären. Men den är inte komplett!

För att den ska skramla, väsnas och se så bra ut det bara går, efterlyser vi nu småskrot från våra besökare. Avlagda nycklar, plåtsaker och annat skräp. Det som kan tas med i fickan eller under armen är välkommet. Ljudmaskinen kommer att stå i foajén från festivalstarten, onsdag 7 maj, och samla skrot fram till lördag, då den fraktas in i Konsertsalen och tas i bruk.


www.madefestival.se

NorrlandsOperans årligt återkommande scenkonstfestival MADE, startades 2006 och står för Music, Art, Dance, Experience. I årets program märks bland andra ökenbluesbandet Tinariwen, streetdance-koreografen och poeten Anne Nguyen, sångerskan Julianna Barwick och Min Stora Sorg.Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck