2013-08-22 12:44Nyheter

Kinesiska danskompaniet TAO Dance Theater repeterar i Saxnäs inför 2014

null

Inför invigningen av Umeås Kulturhuvudstadsår skapar det kinesiska danskompaniet TAO Dance Theater och NorrlandsOperan en dans- och musikföreställning med mål att förena såväl dans och musik, som det lokala med det globala.

I veckan är de långväga gästerna från Kina på plats i Saxnäs för repetitioner. Med sig har de också ljusdesignern Ellen Ruge.

The Sami Chinese Project

Både kinesiska och samiska musiker samarbetar i projektet. Simon Issát Marainen, från bandet Árá, och Axel Andersson, från banden Glesbygd’n och Árá, samt Xiao He komponerar musiken tillsammans.

Annelie Gardell, konstnärlig ledare på dansavdelningen på NorrlandsOperan samt Johan Hallqvist, producent på dansavdelningen följer repetitionsarbetet på plats i Saxnäs under veckan.


Föreställningen har premiär 31 januari 2014. Biljetterna släpps 27 september!Om Norrlandsoperan

Norrlandsoperan grundades 1974. Under åren har vi utvecklats från en regional operaensemble till ett scenkonsthus med regionalt uppdrag och mycket bred verksamhet. I Norrlandsoperan ingår symfoniorkestern och avdelningar för opera, dans, musik samt Vita kuben, vårt rum för samtida konst. Vi har egna tillverkande verkstäder och ateljéer samt ett eget biljettkontor.


Kontaktpersoner

Britta Amft
Producent operaavdelningen
Britta Amft
Robert Dahl Norsten
Producent operaavdelningen
Robert Dahl Norsten
Birgit Berndt
Danschef
Birgit Berndt
Minna Lindahl
Producent dansavdelningen
Minna Lindahl
Linda Wiklund
Producent dansavdelningen
Linda Wiklund
Clara West
Danskonsulent i Västerbotten
Clara West
Markus Falck
Producent musikavdelningen
Markus Falck