2021-01-27 12:36Pressmeddelande

Nya värmekameran testo 883 – ser allt och underlättar ditt arbete

testo 883 – ett stort steg framåt för alla energikonsulter och byggnadstermograförerVärmekameran testo 883 – en stor hjälp för alla energikonsulter och byggnadstermograförer

 

 

Mätteknikexperten Testo erbjuder nu alla energikonsulter stora förbättringar i form av den nya värmekameran testo 883. Denna värmekamera, som erbjuder bästa bildkvalitet och professionella rapporter, är helt och hållet utvecklad och tillverkad i Tyskland. Den minskar kraftigt den dagliga arbetsbelastningen för alla som specialiserar sig på värme- och energirådgivning.

 

Energikonsulter har ett stort ansvar

Familjer och företag litar på rekommendationerna från sina energikonsulter, för att behålla eller till och med öka värdet på sin fastighet. Ett stort ansvar där varje detalj räknas. Förutom konstant tidspress och otillräckliga verktyg försvåras denna uppgift på grund av att det ofta tar alldeles för lång tid att ta fram riktigt bra termografi-rapporter.

 

Bildkvaliteten är det som betyder något

Värmekameran testo 883 erbjuder en IR-upplösning på 320 x 240 pixlar, som faktiskt kan utökas till hela 640 x 480 pixlar med den inbyggda testo SuperResolution-tekniken. Värmekänsligheten på <40 mK säkerställer att kameran upptäcker även de minsta temperaturskillnaderna. Den manuella fokusfunktionen ger användarna full kontroll över IR-bilden.

 

Men det räcker inte med en bra värmekamera för att snabbt skapa imponerande termografirapporter vid energirådgivning. En kraftfull programvara är viktigt för att snabbt och enkelt kunna analysera IR-bilder och dokumentera dem i en rapport. Den kostnadsfria och licensfria programvaran testo IRSoft utvecklades just för detta ändamål. Detta gör att IR-bilderna kan analyseras noggrant och dokumenteras i imponerande professionella rapporter.

 

Automatisk kontrastjustering

En typisk utmaning vid byggnadstermografering är att IR-bilder av samma objekt kan se olika ut beroende på inomhus- och utomhustemperaturen. Med funktionen testo ScaleAssist har vi löst detta problem genom att automatiskt optimera värmekamerans skala efter att ha angivit inomhus- och utomhustemperaturen. Detta har två fördelar: objektivt jämförbara IR-bilder och optimal kontrast. Alla element som är i vägen eller oviktiga tonas ned automatiskt, misstolkningar förhindras och konstruktionsfel visas bara om de verkligen finns.

 

Att se är att förstå

Fuktfunktionen i testo 883 visar risken för fuktskador i svaga punkter direkt i IR-bilden med trafikljusfärger. Temperaturen och luftfuktigheten inomhus överförs trådlöst till värmekameran från temp-/fuktgivaren testo 605i (beställs separat). Tack vare det kan energikonsulter göra sina kunder uppmärksamma på fuktskaderisker och förebygga dyra skador på klimatskalet och dessutom skydda hälsan för de boende. Med testo Thermography-appen kan mätningar också överföras i realtid till en smartphone / surfplatta och fastighetsägaren kan på så sätt följa med i inspektionen och se samma sak som energikonsulten ser.

 

Värmekameran testo 883 går nu att beställa ensam eller som ett mätset med teleobjektiv, extra batteri och laddstation.


Ämnen: Bygg

Om Nordtec Instrument AB

Nordtec Instrument marknadsför och distribuerar samt kalibrerar portabla och stationära mätinstrument. Testo KG som är en av världens största tillverkare av mätinstrument för professionella användare representeras i Sverige av Nordtec Instrument sedan 1976. Nordtec är en komplett leverantör av tjänster inom området mätteknik och erbjuder rådgivning, kurser, teknisk service och kalibrering.

Kontaktpersoner

Pelle Pedersen
Försäljning
Pelle Pedersen
Ansvarsområde: VVS – Energi – Inneklimat