2020-11-17 07:01Pressmeddelande

Avancerad fjärrmätning har aldrig varit enklare.

Infografik – Varje box skickar mätdata direkt till molnet.

Många av dagens fjärrmätningssystem som används i byggbranschen för att hålla koll på temperatur och fukt kräver en hel del av sina användare. Det är ofta komplicerad teknik som inkluderar gateways och som måste installeras av personal med rätt kunskaper. Många gånger krävs också strömförsörjning och WiFi-nätverk för att det ska fungera. På byggarbetsplatser finns tyvärr ofta varken eller.

Vårt nya fjärrmätningssystem består av... bara en box!
Med Celsicom Easy Connect introducerar vi en ny standard för uppkopplad, smart mätning av temperatur och fukt på dagens och framtidens byggen. Varje box mäter och sänder direkt till molnet. Med Celsicom Easy Connect har du full koll på härdningsprocesser och fukt i betongplattor, att byggklimat är optimala och att uttorkningen av vattenskador går enligt plan – direkt i din mobil. Installationen kan dessutom göras av vem som helst utan några förkunskaper.

Enkelt i alla lägen
Efter en snabb installation sköter boxen sig själv. Du kan lugnt fokusera på ditt och kolla mätdata på mobilen, surfplattan eller datorn när du vill.

Hög driftsäkerhet
All mätdata skickas direkt och trådlöst från boxen med tekniken Narrowband-Internet of Things (NB-IoT) på egen frekvens i Telias mobilnät, vilket innebär minimal risk för driftstörningar. 

Liten investering
Genom medvetna materialval och genomtänkt produktion har vi pressat kostnaderna. Resultatet är en box som innehåller och presterar betydligt mer än den kostar. 

Molntjänsten Celsiview
Installationen är mycket enkel. Genom att skanna QR-koden inuti boxen med din telefon länkas du direkt till molntjänsten. Har du inte redan ett konto skapar du snabbt ett och lägger till din nya box. Därefter namnger du boxen och placerar den i miljön där den ska mäta. Klart!

Kostnaden för molntjänsten beror på hur många boxar du har. Från 19:-/månad upp till 49:-/månad per box inklusive datatrafik.

Nordtec
I Sverige distribueras Celsicom Easy Connect av Nordtec Instrument AB, specialister på mätteknik sedan 1976.


FAKTA
Med hjälp av Narrowband Internet of Things (NB-IoT) skickas mätvärdena via en egen frekvens i Telias mobilnät. Frekvensen är enbart avsedd för att sända små mängder data och inte för mobiltelefoni. Detta resulterar i mycket bra täckning – även på platser där du kanske inte kan ringa eller sms:a med din mobil. Tekniken är framtidssäkrad med global standard. Telia uppger att deras nät har en täckning på över 95% av Sveriges yta och att datahastigheten uppgår till 200 kbps.


Ämnen: Bygg

Om Nordtec Instrument AB

Nordtec Instrument marknadsför och distribuerar samt kalibrerar portabla och stationära mätinstrument. Testo KG som är en av världens största tillverkare av mätinstrument för professionella användare representeras i Sverige av Nordtec Instrument sedan 1976. Nordtec är en komplett leverantör av tjänster inom området mätteknik och erbjuder rådgivning, kurser, teknisk service och kalibrering.

Kontaktpersoner

Thomas Ottosson
Kundservice och försäljning
Thomas Ottosson
Ansvarsområde: Industri och stationära applikationer