2017-03-06 16:01Nyheter

Nya medarbetare breddar Nordtecs kompetens

null

Nya ansikten på Nordtec Instrument

Nu händer det mycket på alla fronter inom företaget och vi är mycket glada att hälsa två nya medarbetare välkomna – Maria Almestål och Ludvig Björk.

------------------------

Maria Almestål – Labbchef och verksamhetsutvecklare

Kalibrering är ett viktigt arbetsområde där Nordtec vill bredda sina tjänster och det är just det som Maria ska hjälpa oss med. Hon har magisterexamen från Göteborgs Universitet med kemi som huvudämne och kommer närmast från läkemedelsindustrin där hon arbetat med kvalitetskontroll och planering av analysarbete i laboratoriemiljö.

Förutom sitt intresse för kemi gillar Maria att resa. Färdmålen har genom åren sträckt sig till bland annat Australien och Sydafrika.

Hur känns det efter några veckor på plats?

– Det känns fantastiskt roligt att få lära mig så mycket nytt och jag ser fram emot att ta fram nya kalibreringstjänster ihop med våra kunder.

------------------------

Ludvig Björk – Produkt- och applikationsspecialist

Ludvig är en nybakad civilingenjör inom kemiteknik, med högskoleexamen från Chalmers. Utbildningen har varit inriktad på materialkemi och Ludvig ska arbeta som produkt- och applikationsspecialist samt bistå med teknisk support för våra säljteam och kunder.

På fritiden ägnar sig Ludvig bland annat åt att spela fotboll i division 6-laget BK S:t Jakob.

Hur har din första tid på Nordtec Instrument varit?

– Det har varit roligt och spännande, men det tar förstås ett tag att bli varm i kläderna. Första tiden handlar det mest om att sätta sig in i alla system och produkter. Det är mycket nytt att lära sig! Men jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med mina nya kollegor på Nordtec Instrument.


Om Nordtec Instrument AB

Nordtec Instrument marknadsför och distribuerar samt kalibrerar portabla och stationära mätinstrument. Testo KG som är en av världens största tillverkare av mätinstrument för professionella användare representeras i Sverige av Nordtec Instrument sedan 1976. Nordtec är en komplett leverantör av tjänster inom området mätteknik och erbjuder rådgivning, kurser, teknisk service och kalibrering.

Kontaktpersoner

Maria Almestål
Labbchef – Kalibrering
Maria Almestål
Ansvarsområde: Kalibrering
Ludvig Björk
Bygg – VVS – Inneklimat – IR
Ludvig Björk