2018-01-08 12:45Pressmeddelande

SVENSKA FÖRETAG: INKÖP AV MILJÖMÄRKT GRÖN EL ÖKAR

Nordic Green EnergyNordic Green Energy

Antalet företag som köper miljömärkt el av Nordic Green Energy ökar kraftigt. Försäljningen av EKOenergy -märkt el till företagskunder ökade under förra årets sista kvartal med närmare 90 procent.

– Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand hos allt fler företag, och EKOenergy garanterar att all el som köps inte bara är hundra procent förnybar utan även miljö- och klimatvänligt producerad, säger Mikael Söderman, Sverigechef för Nordic Green Energy.

EKOenergy är en internationell miljömärkning som startades 2013 på initiativ av ideella miljöorganisationer runt om i Europa, och idag står 40 miljöorganisationer från 30 olika länder bakom märkningen. Nordic Green Energy var först i Sverige att erbjuda EKOenergy-märkt el till kunderna.

– Med EKOenergy erbjuder vi också internationella företag som har verksamhet i flera länder möjligheten att välja en gemensam miljömärkning som fungerar utanför Sveriges gränser.

EKOenergy-kunder främjar utvecklingen av förnybara energikällor. En del av intäkterna går till en klimatfond som finansierar projekt för utbyggnad av förnybara energikällor i utvecklingsländer.  Under förra året finansierades bland annat solkraftsdrivna vattenpumpar i Senegal och solpaneler till lokala hälsocenter i Guinea .

– Företag står för majoriteten av världens energiförbrukning, att fler aktivt väljer miljömärkt el är avgörande för att påskynda utvecklingen mot en hållbar värld, säger Mikael Söderman.

Läs mer om EKOenergy och miljömärkt grön el HÄR 
Teckna elavtal med EKOenergy HÄR.
Vill du teckna ett EKOenergy-märkt elavtal till ditt företag? Läs mer om det HÄR eller hör av dig till Mats Bengtsson på mats.bengtsson@nordicgreen.se


Ämnen: 2018

Om Nordic green Energy Press

Nordic Green Energy grundades år 2000 och är Sveriges mest erfarna gröna elbolag. Bolaget erbjuder grön el och gröna energilösningar till privatpersoner, företag och kommuner. Nordic Green Energy ägs av norska Troms Kraft AS och har ett systerföretag i Finland. Idag har bolaget ca 60 medarbetare i Norden. www.nordicgreen.se


Kontaktpersoner

Mikael Söderman
Sverigechef
Mikael Söderman