2022-11-10 07:59Nyheter

Labkyl hjälper Costco Wholesale att installera klimatvänliga kylsystem

Labkyl har på rekordtid installerat ett klimatneutralt CO2-kylsystemet i det första Costco varuhuset i Sverige. Costco Wholesale Corporation är en internationell varuhuskedja för medlemmar som finns i fjorton länder. Under namnet Costco Wholesale säljer de kvalitetsvaror till betydligt lägre priser än vad som är brukligt hos andra grossister eller detaljhandlare. Costco Wholesale vänder sig enbart till medlemmar och erbjuder medlemskap för företagare och privatpersoner. Det är ett nytt koncept för Sverige.

Varuhuset är på 15 000 kvm och beläget i Arninge, norr om Stockholm. Det tog fem månader för Labkyl att gå från start till mål i det här projektet, vilket är kort tid för en nyetablering. Två stycken klimatneutrala CO2-kylaggregaten betjänar nu varuhusets alla kyl- och frysdiskar, kyl- och frysrum med mera.

EnTek Entreprenadteknik, som tillsammans med Labkyl ingår i Installations.se, stod för samtliga elinstallationer till kylan.

- För oss var det här ett prestigeuppdrag åt vår kund Wica Cold och slutbrukaren Costco. Vi hoppas framöver få en framgångsrik och långsiktig relation med dem och deras framtida planer för Sverige. Tillsammans kan vi utvecklas och skapa ännu bättre varuhus, säger Nicklas Lundgren, projektchef på Labkyl.


Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group är en nordisk aktör inom kyl- och värmeinstallationer med fokus på energieffektivisering och hållbarhet. Fokusområdena är särskilt intressanta med tanke på samhällets utmaningar vad gäller energieffektivisering och klimatpåverkan. Vi har över 800 anställda och bland våra kunder finns såväl företag, kommuner och landsting som privatpersoner. Våra företag tar ett totalt funktionsansvar för alla installationer inklusive produkter, kringutrustning och tjänster. Våra installationer kännetecknas av säkerhet och kvalitet i alla led. Vi har även resurser för att ge dig komplett service efter installationen.