2020-04-09 08:46Nyheter

Labkyl fixar isen åt Bajen Bandy

null

Labkyl har precis fått i uppdrag att uppgradera kylsystemet på klassiska Zinkendamms idrottsplats på Södermalm i Stockholm. Zinkensdamm eller ”Zinken” invigdes 1937 och fick sin första konstfrusna isbana 1986.

Nu ska Labkyl installera en modern CO2-kylmaskin som kommer försörja både bandy- och hockeybanan med kyla. Till det kopplas det in ett nytt värmeåtervinningssystem som dels kommer att gå till fastigheten, dels till en smältgrop som också den byggs av Labkyl. De gamla ammoniakanläggningarna kommer att rivas och i stället installeras tre CO2-vätskekylare som ska försörja ispisterna med kyla. Den gamla köldbäraren i form av saltlösning byts ut mot ammoniakvatten som har flera fördelar, bland annat så kräver mediet mindre pumpenergi för att pumpas runt i systemet.

I uppdraget ingår också ett övergripande styr- och reglersystem. Projektering pågår, installation sker i sommar och inför bandysäsongen 2020/2021 går Hammarby Bandy ut på is tillverkad av miljövänliga kylmaskiner som installerats av Labkyl.


Om Nordic Climate Group

TESAB-kedjan är ett rikstäckande franchisesystem som består av kylföretag inom kyla och värme. Vi har över 300 anställda och bland våra kunder finns såväl företag, kommuner och landsting som privatpersoner. Våra företag tar ett totalt funktionsansvar för alla installationer inklusive produkter, kringutrustning och tjänster. Våra installationer kännetecknas av säkerhet och kvalitet i alla led. Vi har även resurser för att ge dig komplett service efter installationen.