2022-08-11 08:51Nyheter

Besök av en kommunpolitiker

Hej, Oliver, hur var ditt sommarjobb på Kronobergs Kylteknik?

- Intressant och tankeväckande. Jag sommarjobbade en dag på Kronobergs Kylteknik och följde med kylteknikern Marcus på olika serviceuppdrag. Vi åkte bland annat till Vida arena och åtgärdade fel som påverkade arenans restaurangs kylsystem.


Vad är du mest imponerad av när det gäller Kronobergs Kylteknik?

- Professionalismen och den breda kompetens de besitter. Det är ett kylföretag men deras ”know-how” spänner över de flesta teknikdiscipliner som el, vvs, ventilation med mera. Det är en välfylld verktygslåda de arbetar med.


Var det något du förvånades över?

- Definitivt den höga teknikutvecklingen. Hur de övervakar och ger service åt ett stort antal kylanläggningar hos olika företag på distans via digitala system. För mig väcker det tankar om hur tillsynen hos myndigheter kan effektiviseras på samma sätt


Vad är det viktigaste du lärt dig om kylbranschen?

- Att Kronobergs Kylteknik tillsammans med andra kylföretag är dagens miljöhjältar. Teknikutvecklingen gör att de fasar ut anläggningar med miljöfarliga syntetiska köldmedier och installerar nya med miljövänliga naturliga köldmedier som CO2 (koldioxid). När CO2-teknik används i kyl- och värmepumpsaggregat är det en mycket klimatvänlig och energieffektiv lösning.Tack Marcus Danielsson och Mattias Eriksson för en trevlig och givande dag.


Oliver Rosengren är kommunalråd (M) i Växjö och riksdagskandidat.

 


Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group är en nordisk aktör inom kyl- och värmeinstallationer med fokus på energieffektivisering och hållbarhet. Fokusområdena är särskilt intressanta med tanke på samhällets utmaningar vad gäller energieffektivisering och klimatpåverkan. Vi har över 800 anställda och bland våra kunder finns såväl företag, kommuner och landsting som privatpersoner. Våra företag tar ett totalt funktionsansvar för alla installationer inklusive produkter, kringutrustning och tjänster. Våra installationer kännetecknas av säkerhet och kvalitet i alla led. Vi har även resurser för att ge dig komplett service efter installationen.