2017-03-17 11:12Nyheter

27 meter hög lokal får unik lösning för temperaturutjämning!

Comfort Teknik har i 27 år arbetat med Oriola (fd Kronans Droghandel). Oriola är ett företag som hjälper till att förbättra människors hälsa genom att säkerställa pålitliga och kundvänliga leveranser av läkemedel och andra produkter. De sysslar med distribution, sourcing samt licensläkemedel.

I deras stora fastighet i Mölnlycke byggs just nu en tillbyggnad till ett befintligt höglager. Tillbyggnaden är 10 meter bred, 125 meter lång och 27 meter hög. Comfort Teknik har fått uppdraget att ta fram en lösning som gäller klimatisering av lokalen. I höglagret kommer bl.a. läkemedel lagras med krav på rätt temperatur. Det får inte finnas några temperaturskillnader.

Oriola har tillsammans med Comfort Teknik tagit fram en lösning som skapar en jämn temperatur överallt i rummet och som via en enhet kan styra och utjämna temperaturen på olika platser och nivåer i lokalen. Projekteringen är klar och installationen har precis startat. Driftsättning är satt till juni.

-Det här är ett speciellt uppdrag. När Comfort Teknik är klara med installationen vidtar en regiös testning och validering av lokalen. Gissningsvis kommer testperioden vara så lång som fyra veckor. När det gäller läkemedel är kraven höga men Comfort Teknik har arbetat med oss i 27 år och vet att allt måste vara perfekt. Själv har jag jobbat med Comfort Teknik sedan 2009 och har stort förtroende för deras kompetens, erfarenhet och leveransprecision. Det här blir bra. Jonas Larsson, Fastighet och underhållschef på Oriola i Mölnlycke.

-Det är höjden som ställer till problem. Vi har tillsammans med Oriola tagit fram en lösning med kyl/värmepumpar och reversibelt luftbehandlingsaggregat som skapar en jämn temperatur i hela lokalen oavsett om det är vinter eller sommar. Oriola är en av våra äldsta kunder. Under alla år har de varit en professionell och teknikintresserad partner som alltid sett till att vara aktivt involverade i sina fastigheter och valt att utveckla dem i samråd med oss. Det är vi så klart väldigt glada och stolta över. Magnus Nordqvist, VD, Comfort Teknik.


Om Nordic Climate Group

TESAB-kedjan är ett rikstäckande franchisesystem som består av kylföretag inom kyla och värme. Vi har över 300 anställda och bland våra kunder finns såväl företag, kommuner och landsting som privatpersoner. Våra företag tar ett totalt funktionsansvar för alla installationer inklusive produkter, kringutrustning och tjänster. Våra installationer kännetecknas av säkerhet och kvalitet i alla led. Vi har även resurser för att ge dig komplett service efter installationen.