2020-04-29 05:30Pressmeddelanden

SOMMARÖLEN FRÅN NILS OSCAR ÄR HÄR

Den 4 maj lanseras Sommar Saison, en frisk öl med mango och citrongräs i belgiska ölstilen saison. Tillsammans med Hazy IPA bildar denna duo sommarens höjdpunkt från Nils Oscar.
 
Det är den belgiska jästen som ger den fruktiga karaktären i denna somriga ljusa öl och under processen har mango och citrongräs adderats för att ge ölet ytterligare fräschör. Den passar fint till varma sommarkvällar och till den grillade middagen.
 
- Vi är superstolta över denna somriga produkt som verkligen kommer sätta guldkant på tillvaron i sommar, säger marknadschef Ida Lindberg Klausen.
 
Hazy IPA är en ofiltrerad fruktig IPA i New England-stil som har kryddats med rejäla mängder av humle genom torrhumling och har en tydlig doft och smak av tropiska frukter.
 
Båda ölen kommer också på burk vilket underlättar när ölen ska följa med på picknicken. Hazy IPA finns sedan 1 mars och Sommar Saison fr.o.m med den 4 maj i det lokala sortimentet på Systembolaget.

 


Om Nils Oscar

På Nils Oscar brygger vi klassisk öl i modern stil. Vi är en av pionjärerna i Sverige och grundades redan 1996. Vi gör smakrik okonstlad öl med inspiration från klassiska ölstilar. Vår främsta styrka är öl med tydlig maltkaraktär som influeras av den moderna ölvärlden.

Kontaktpersoner

Anna Källberg
Marknad
Anna Källberg