2020-01-21 07:00Pressmeddelanden

NY ALKOHOLFRI ÖL GÖR ENTRÈ

Nils Oscar bryggeri har gjort succé inom det alkoholfria segmentet sedan man som första mikrobryggeri lanserade alkoholfria alternativ i portföljen 2015. Nu släpper de ytterligare en alkoholfri öl, denna gång en modern lager.

- Marknaden för alkoholfri öl har vuxit och efterfrågan på våra varianter är verkligen stor, säger Ida Lindberg Klausen.

Ölet är framtaget med en ny jästtyp som ger ölet toner av citrus. Tillsammans med humlesorterna Magnum och Saaz blir det en frisk modern lager med citruskaraktär och gör sig bra till middagen, tilltugget eller som en trevlig törstsläckare.

I och med släppet av den nya alkoholfria lagern har också utseendet uppdaterats. En ny etikett och ett nytt grafiskt manér får pryda den nya ölen. Tanken är att alla öl kommer att få ny design men bryggeriet börjar stegvis med de öl som säljs i dagligvaruhandeln.

- Det var dags att utveckla loggan och uppdatera hur vi syns utåt. Vi har gjort två större undersökningar under året och låtit öldrickarna vara med och tycka och påverka, säger Ida Lindberg Klausen.

Den alkoholfria lagern finns i ca 300 butiker i dagligvaruhandeln från och med slutet av januari.


Om Nils Oscar

På Nils Oscar brygger vi klassisk öl i modern stil. Vi är en av pionjärerna i Sverige och grundades redan 1996. Vi gör smakrik okonstlad öl med inspiration från klassiska ölstilar. Vår främsta styrka är öl med tydlig maltkaraktär som influeras av den moderna ölvärlden.

Kontaktpersoner

Anna Källberg
Marknad
Anna Källberg

Related media