2019-05-22 06:39Pressmeddelanden

KVALTIETSCHEF TAR KLIVET IN PÅ NILS OSCAR

Andrés Furukawa, Doktor i Bryggteknik och en av Sveriges mest meriterade bryggmästare tar klivet in på Nils Oscar och tar över kvalitetsansvaret efter Patrick Holmqvist.

”Kvalitet är och har länge varit en av styrkorna hos Nils Oscar. Nu försäkrar vi oss om att vi även fortsatt kommer att vara ledande när det kommer till högkvalitativ hantverksöl” säger VD Peter Alemar.  

Andrés meritlista är lång, han är utbildad Bryggmästare och innehar även examen i bryggteknik och mältning från Berlins tekniska universitet. Utöver detta har han även en examen i livsmedelsteknologi och har anlitats som konsult på bryggerier över hela världen. Andrés har publicerat flertalet vetenskapliga artiklar samt jobbat som bryggmästare och teknisk chef på välrenommerade bryggerier i Tyskland, England och Mexiko. Andrés har under de senaste åren samarbetat med Nils Oscar och är därför redan nu väl förtrogen med verksamheten samt känner bryggarteamet väl varför det blir en smidig övergång. 

Andrés uppgift blir att genomlysa samtliga delar av produktionen från råvara till färdig produkt i syfte att optimera och säkerställa en mycket hög och unik kvalitet, samt en effektiv process. I samråd med teamet av erfarna bryggare så kommer Andrés att vidareutveckla arbetssätt och även vara med och driva produktutvecklingen.

”Vi hälsar Andrés varmt välkommen och ser fram emot att vidareutveckla vår roll som ett av dom ledande hantverksbryggerierna i landet” säger Peter Alemar.


Om Nils Oscar

På Nils Oscar brygger vi klassisk öl i modern stil. Vi är en av pionjärerna i Sverige och grundades redan 1996. Vi gör smakrik okonstlad öl med inspiration från klassiska ölstilar. Vår främsta styrka är öl med tydlig maltkaraktär som influeras av den moderna ölvärlden.

Kontaktpersoner

Ida Lindberg Klausen
Marknadschef
Ida Lindberg Klausen
Anna Källberg
Presskontakt
Anna Källberg