2020-10-31 10:30Pressmeddelande

Från spensalva till allround-salvan för hela familjen

Helosan® är en svensk hudvårdsprodukt med många användningsområden. Nästan alla känner vi igen Helosan® original, oftast som "den blåa-vita-tuben" från mammas nattduksbord, mormors badrumsskåp eller morfars snickarbod.

Helosan® originalet lanserades redan år 1947 och utvecklades med det främsta syftet att lindra uttorkning, sår och sprickor på ljuver och spenar på kor. Därför naturligtvis det populära smeknamnet ”kospenssalva”. Ganska snart upptäcker pigorna som mjölkar korna att deras händer blir mjuka och återfuktande efter att de smörjt kornas spenar med Helosan® hudsalva. Upptäcketen av salvans unika, både återfuktande och skyddande, egenskaper leder fram till att Helosan® under 50-talet flyttar från stallet och in till badrumsskåpet. Salvan introduceras som en vardagsprodukt för hela familjen som hjälper till med t.ex. torr och sprucken hud, och hudirritation efter rakning.

Idag, över 70 år senare, används Helosan® fortfarande som den optimala hudsalvan för hela familjen. Helosan® vårdar allt ifrån utsatta torra hudpartier och hudsprickor på exempelvis händer, armbågar och läppar, ömma bröstvårtor efter amning och böjveckseksem/atopiskt eksem hos barn, till torra trampdynor på hundar, nosvecksproblem, samt förebyggande vård mot hudsprickor i karlederna på hästar. Helt enkelt en återfuktande och skyddande allroundsalva till alla familjens medlemmar!

Klassisk hudvårdsprodukt utan krångel

Huden skyddar våra kroppar mot bakterier, virus och mot solens skadliga strålning, oavsett om det gäller en människa eller ett djur. Helosan®s unika egenskaper bygger på ett nogrannt urval av säkra och skonsamma hudvårdsingredienser för såväl tvåbenta som fyrbenta. Tuben är sig lik, stilrent och tryggt på en och samma gång. Looken gör också att det är en ypperlig hudsalva för de män (och personer överlag, naturligtvis), som räds alltför "pyntade" förpackningar. Helosan® hudsalvan har en frisk aromatisk doft som kommer från Eucalyptus Globulus oil, en eterisk olja med vårdande egenskaper. Det är dock en väldigt diskret doft, vilket innebär att Helosan® är en hudsalva som passar personer som inte vill använda parfymerad hudvård. 


Om Pharmaxim

Pharmaxim säljer, distribuerar och marknadsför produkter inom hälsa/hygien/skönhet, läkemedel och djurvård i Norden. Företaget utvecklar och säljer egna produkter, men säljer också andra företags varumärken. Pharmaxim har partihandelstillstånd och är väl förtrogna med läkemedelslagstiftningen, biocid-direktivet och EU’s kosmetikalagstiftning. Företagets huvudkontor är beläget i Helsingborg.