2019-10-19 13:40Pressrelease

Fortfarande stor brist på sjukvårdsmaterial under helgen

Även under helgen pågår arbetet i Region Västmanland med att prioritera och lotsa sjukvårdsmaterial till verksamheterna.

- Läget är fortfarande allvarligt. Men tack vare intensivt arbete med att försöka få fram beställningar från andra leverantörer, samt kraftfulla prioriteringar, gäller fortfarande beskedet att vi räknar med att klara den akuta verksamheten under helgen, säger biträdande sjukvårdsdirektör Liselott Sjöqvist.

Även idag lördag kunde Region Västmanland konstatera att leveranserna från Apotekstjänst inte på långa vägar motsvarar det som beställts.

- Vår logistikavdelning jobbar i princip dygnet runt med att kontakta leverantörer, samordna transporter, samt se till att det sjukvårdsmaterial som trots allt finns blir fördelat så snabbt som möjligt enligt de prioriteringslistor vi upprättat. Vi har fantastiska medarbetare inom hela regionen som gör enorma insatser för att få allt att fungera så bra det bara går trots det tuffa läget, säger Liselott Sjöqvist.

Som tidigare meddelats är 40 planerade operationer inställda från och med måndag i Västerås och Köping.

För mer information:

Liselott Sjöqvist

Biträdande sjukvårdsdirektör

021-17 46 47


About Region Västmanland

Region Västmanlands huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Contacts

Kommunikatör i beredskap
KIB
Kommunikatör i beredskap