2019-08-13 03:03Blog post

Seglarhandskar, som ett proffs vill ha dem

Stefan Karlsson seglar i LaserklassenStefan Karlsson seglar i Laserklassen

Stefan Karlsson jobbar med Internationell försäljning för Ericsson. Det är ett tufft jobb där Stefan dessutom ställer tuffa krav på sig själv med en vilja att ständigt förbättras. Utanför jobbet gäller precis samma principer när det gäller segling, en sport han har utövat hela livet sedan han var 6 år gammal. Idag tävlar Stefan med  Laserjolle och tränar nästan varje dag. 

Stefan och många andra har dock ett problem. De känner att handskar för sporten inte håller måttet. De är dyra men undermåliga och går alltid sönder, ibland bara efter 2 dagar. Om en handske inte håller måttet under ett seglarpass är det ett stressmoment enligt honom. Seglarhandskar ska hålla och man måste kunna lita på att de håller. Därför kontaktade Stefan Soft Touch för att undersöka om det gick att göra något åt saken.

Ny typ av seglarhandskar genom dialog

Stefan beskrev problematiken för Soft Touch och visade även upp exempel på handskar för att beskriva de brister som han upplevde. Soft Touch analyserade dessa och bollade med Stefan hur man bäst kunde förbättra handskarna att möta krav från tävlingsseglare.

Vid segling utsätts handskarna för extrema situationer, dels utsätts de för saltvatten men ska fungera lika bra i både blöta och torra förhållanden. Området där tamparna har kontakt med handen är extra kritisk, då slitstyrkan är viktig, men fingertoppskänslan för att kunna känna av vindarna är det mest viktiga, säger Stefan.

 

 

 

Prototyp av specialutvecklad seglarhandske

Prototyp av specialutvecklad seglarhandske

 

 

De mest framgångsrika samarbetena sker när det är en meningsfull dialog mellan utvecklare och användare, och här har Soft Touch lyssnat och skapat en prototyp som jag testade under hela SM i augusti, fortsätter han. Förstärkningarna på handskarna Soft Touch har utvecklat var kanon och de var mycket smidiga att ha på sig. Jag har givit lite synpunkter på detaljer som kan förbättra dem ännu mer eftersom det är skillnad på hur man använder handskarna beroende på om man seglar mindre jollar eller större båtar, säger Stefan.

Stefan tävlar i klassen 55–64 som är den tuffaste inom segling.

Det är bara drivna seglare kvar i denna klassen, de som hållit intresset vid liv under så lång tid att de är de mest erfarna inom sporten. Det finns många som tävlat ända upp i olympiska spelen (i denna klass), säger Stefan. 

Mot nya framgångar

SM gick mycket bra och Stefan vann i sin klass och kom totalt på femte plats i hela SM. Nu gör han sig redo att representera Sverige i VM som går av stapeln den 7 september i Port Zélande i Nederländerna. Då går nästa testfas igång med en ny prototyp.

Stefan Karlsson vinner SM i sin klass

Stefan Karlsson vinner SM i sin klass

Det ska bli mycket spännande, framförallt då hela det svenska landslaget kommer att få möjlighet att testa de nya handskarna, avslutar Stefan.

Soft Touch följer Stefan med spänning och önskar honom god lycka i den kommande tävlingen.

Vill du veta mer?

Har du frågor om våra produkter eller varumärken, tveka inte att kontakta oss via e-mail: Kontaktinformation eller social media: Facebook och LinkedIn.


About Soft touch press

Soft Touch AB är specialister på tillverkning av arbetshandskar med anor från 1913. Varumärket Soft Touch® utmärker sig genom högsta kvalitet vad avser materialval och design. Ergonomi, funktionalitet och slitstyrka är ledorden i detta sortiment. Varje handskmodell är framtagen med eftertanke för att vara flexibel där det behövs eller specialiserad när så krävs. Idag är Soft Touch ett ledande varumärke på handskar av alla de slag och sortimentet utökas ständigt med nya modeller i takt med att företaget produktutvecklar. Företaget har sitt säte i Partille.

Contacts

Andreas Linder
Marknadsansvarig
Andreas Linder
Michael Cederkvist
VD
Michael Cederkvist