2019-05-10 11:45Pressrelease

Inbjudan: Elevernas presentation av sina egna industrilösningar

På måndag den 13 maj är det presentation av Elevuppdraget i Mora. Tre tongivande företag i Mora har gett elever i årskurs nio i uppdrag att hitta lösningar på problem från verkligheten sina produkter.

Teknik-, bildlärare och elever på Morkarlbyhöjdens skola har under våren samverkat med Industrin i Mora. Uppgiften för eleverna var att hitta lösningar kopplade till teknik och bild i temat hållbarhet och digitalisering.

Morakniv har gett Uppdraget är att konstruera ett skydd för skedknivens blad.

Mattsson Metal har gett uppdraget att Fundera ut en varmpressad produkt i aluminium, koppar eller mässing som skulle kunna tillverkas av företaget.

Boggs Automation har gett uppdraget att bygga en enklare transport av en nysvarvad sprint från CNC-maskin till en annan maskin som märker sprinten med text och nummer, samt konstruera en mekanisk transport av en produkt från en maskin till en annan.

Nu är det dags för eleverna att presentera sina lösningar för lärare, föräldrar och de aktuella företagen.

Projektet drivs av teknik- och bildlärarna på Morkarlbyhöjdens skola i samverkan med Morakontraktet samverkan skola-näringsliv och Mora kommun.

Tid: måndagen den 13 maj kl. 17:00
Plats: Morkarlbyhöjdens skola, Mora
Mer information: Anders Sandberg, projektledare Morakontraktet samverkan skola och näringsliv, Mora kommun, 070-451 81 54, anders.sandberg@mora.se

Kontakta gärna Anders innan ni kommer.

 


About Mora kommun

Målet är Mora! Välkommen till Mora kommuns officiella pressrum på Notified.

Contacts

projektledare Morakontraktet
Anders Sandberg