2019-04-15 09:23Pressrelease

Hög nivå på Snowboard- och Freeskifinalen i Big Air på JVM i Kläppen

William Mathisen gör sig redo för start. Foto av Calle SköldWilliam Mathisen gör sig redo för start. Foto av Calle Sköld

Sista tävlingsdagen på JVM-veckan genomfördes i lördags och Kläppen är mycket nöjda med hela arrangemanget. Vädret har bjudit på sol större delen av tiden och förutom en del blåst tidigt i veckan, har förhållandena varit nästintill perfekta.

På Freeski var det Ulrik Samnoey från Norge som tog hem förstaplatsen bland herrarna, följd av Fagan Kiernan och Devan Fagan, båda från USA. På damsidan var det ännu en gång Kelly Siladru från Estland som tog hem guldet. Megan Oldham från Kanada och Kirsty Muir från Storbritannien tog hem andra respektive tredje platsen. Från Sverige hade Melvin Morén och Martin Nordqvist kvalat vidare i den hårda konkurrensen. I finalen placerade sig Melvin på en 11:e plats och Martin kom på en 14:e plats, totalt.

På Snowboard var det Ryoma Kimata som tog hem förstaplatsen, följd av Aoto Kawakami, båda från Japan. På tredjeplatsen kom William Buffey från Kanada. På damsidan var det Sommer Gendron från Kanada som knep guldet även denna gång, följd av Annika Morgan från Tyskland och Evy Poppe från Belgien. Konkurrensen under både kval och final var stenhård och det krävdes hög prestation från åkarna för att placera sig i final. Denna nivå behärskade dock Sälens egen åkare, William Mathisen, som tog sig vidare till final och placerade sig på en 8:e plats totalt.

Under den gångna veckan har många positiva kommenterat fällts om själva arrangemanget och om Kläppens snow park, vilket är lovande inför eventuella, framtida arrangemang, både på tränings- och tävlingsnivå. Kläppen lämnar nu, med stolthet, 2019 års juniorvärldsmästerskap i Freeski och Snowboard bakom sig.

Hela resultatlistan från Big Air finalerna hittar ni på:
klappen.se/jvm

Kontaktpersoner i detta ärende
Fredrik Stenmalm (sportchef) 070 - 690 42 77
Ola Sundeqvist (internationella skidförbundet) 070 - 999 95 37 
Carola Landmark (ansvarig Sälens IF) 073 - 262 77 06About Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.

Contacts

Magnus Noppa
Marknads- och försäljningschef
Magnus Noppa