2024-07-26 14:00Pressrelease

Tabby Tindell klar för BK Häcken – ansluter direkt

Tabby Tindell. Foto: Bildbyrån.

BK Häcken har gjort klart med amerikanskan Tabby Tindell, som skrivit på för tre och ett halvt år. Hon lämnar Kristianstad DFF inför återstarten av säsongen.
– Jag är hungrig på att fortsätta utvecklas, säger hon.

BK Häcken har gjort klart med amerikanskan Tabby Tindell som har skrivit på för tre och ett halvt år. Hon lämnar Kristianstad DFF inför återstarten av säsongen.
– Jag är hungrig på att fortsätta utvecklas, säger hon.
Tabby Tindell ligger delad femma i årets skytteliga, med hittills sju gjorda mål. Och det är bland annat målfarligheten som fångade intresset hos Christian Lundström, sportansvarig dam elit i BK Häcken.
– Tabby kommer att tillföra mycket till vår offensiv med sin intensiva och målfarliga spelstil. Hon har alltid koll på vart målet är och gör samtidigt ett hårt arbete för laget, säger han.

Tindell, som 2020 startade om sin karriär efter ett par års uppehåll, fyller tjugonio i augusti. Och hon räknar med att ha sina bästa fotbollsår framför sig.
– Jag är hungrig på att fortsätta utvecklas. Efter återkomsten till fotbollen har jag byggt upp ett rykte som målgörare, vilket jag älskar, men det finns många sidor som jag kan fortsätta att arbeta med, säger hon.
Just möjligheterna att bli ännu bättre än en av anledningarna till att hon valde BK Häcken, som hon säger inspirerat henne med resan i Women´s Champions League.
– Häcken har ett bra rykte och riktigt bra förutsättningar och jag är väldigt förväntansfull inför flytten, säger Tabby Tindell. I år har jag haft en bra rytm i spelet och magkänslan sade att det här är rätt tillfälle för en flytt.
Förväntansfull är även Christian Lundström, sportansvarig dam elit, som genom värvningen stärkt offensiven.
– Vi har velat värva Tabby en längre tid och är väldigt glada att det blir av nu.



About BK Häcken

BK Häcken bildades 2 augusti 1940 och är en fotbollsförening på Hisingen. Klubbens herrlag spelar i Allsvenskan och damlaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Ungdomsverksamheten består av runt 700 spelare som leds av cirka 130 ideella ledare och klubbens akademi, 16–19 år, klassificeras som femstjärnig i Svensk Elitfotbolls certifiering. BK Häcken arrangerar årligen världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, med över 1700 deltagande lag från 80 länder. Föreningens största sportsliga framgångar är SM-guldet i Allsvenskan 2022 och gulden i Svenska Cupen för herrar 2016, 2019 och 2023, samt guldet i Svenska Cupen för damer 2021.


Contacts

Martin Ericsson
Sportchef
Martin Ericsson
Malin Fahlén
Kommunikationschef
Malin Fahlén
Linn Ohlsson
Press- och informationsansvarig
Linn Ohlsson