2024-06-16 12:34Pressrelease

Torsby sommarskidskola 2024

Skidåkare i Torsby skidtunnel. Edvin Håkansson och Teodor Westman under Torsby sommarskidskola 2024.

Torsby sommarskidskola 2024 är igång

Närmare 80 ungdomar inom längd och skidskytte inledde under lördagen sommarlovet med träning i Torsby.

Riktigt kul med skidåkning och många kompisar, säger 15-årige Teodor Westman från Umeå.

Under fyra dagar tränar längdåkare och skidskyttar födda 2009 till 2011 tillsammans under Torsby sommarskidskola. Sommarskidskolan arrangeras av Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium och årets läger är det 46:e i ordningen.

Deltagarna kommer från Umeå i norr till Göteborg i söder.

Umeååkaren Teodor Westman tog chansen att åka till Torsby för att träna tillsammans med bland andra kompisen Edvin Håkansson från Sunne.

 Jag gillar att åka skidor och att träna i tunneln känns givande, säger Teodor Westman.

– Vi är många som känner varandra och har superkul, säger Edvin som tävlar framgångsrikt i både längd och skidskytte.  

Anton Persson kör sprintpass

Lägret innehåller en variation av träning i Torsby Sportcenter & Skidtunnel med omnejd. Skidåkning är en självklarhet. Annat innehåll är långtur med vandring och paddling, skidgångsintervaller, skytteteori och styrka. Dessutom får ungdomarna möta elitåkaren Anton Persson som håller en inspirationsföreläsning och kör sprintpass i skidtunneln.

– Det är ett toppentillfälle att få varierade pass i kombination med att ha kul med nya och gamla kompisar. Dessutom får deltagarna inblick i hur det fungerar på ett idrottsgymnasium, säger Linda Bengtsson, tränare vid Torsby idrottsgymnasium.

Laktattester i Torsby Testcenter

För de äldsta deltagarna ingår också ett laktattest i Torsby Testcenter då ungdomarna får veta individuella pulszoner för att kunna optimera sin träning.

– För mig är det första gången jag gör ett test så det blir spännande, säger Edvin Håkansson

Torsby sommarskidskola pågår 15:e till 18:e juni.

TEXT: LINDA BENGTSSON

Bildtext 1, FOTO: LINDA BENGTSSON: Edvin Håkansson och Teodor Westman kommer från olika delar av landet - på Torsby sommarskidskola tränar de tillsammans.

Bildtext 2, FOTO: LINDA BENGTSSON: Edvin Håkansson från Sunne tävlar i både längd och skidskytte.

Bildtext 3: FOTO: EMMA DAHLGREN. På programmet finns en variation av träning i Torsby Sportcenter & Skidtunnel med omnejd.

Bildtext 4: FOTO: EMMA DAHLGREN. Närmare 80 ungdomar födda 2009 till 2011 tränar just nu tillsamman under Torsby sommarskidskola.


About Pressrum för Torsby kommun

Torsby kommun i Värmland ger dig stora möjligheter till en rik fritid hela året. Här kan du bo bra till en rimlig kostnad och det är nära till naturen. Det är två timmar till Oslo och flygförbindelser med hela världen. På plats i kommunen finns Torsby flygplats som har två avgångar per dag Torsby-Arlanda. Vi är 11 000 invånare i kommunen, 1 700 företag och vi har ca 1,2 miljoner gästnätter i kommunen varje år.


Contacts

skribent, Torsby kommun
Linda Bengtsson