2024-02-12 14:13Pressrelease

PEAB och Derome tecknar nytt ramavtal - hållbarhetsfrågorna avgörande

Bild från den pop-up-butik som Derome och Peab etablerade på bygget av Platinan i Göteborg. En lösning som minskade både tid och klimatpåverkan.Bild från den pop-up-butik som Derome och Peab etablerade på bygget av Platinan i Göteborg. En lösning som minskade både tid och klimatpåverkan.

PEAB förlänger sitt ramavtal och tecknar även nytt järnvaruavtal med familjeföretaget Derome efter en upphandling där de gemensamma hållbarhetsambitionerna varit avgörande. Johan Eriksson som är divisionschef inom Derome ser goda möjligheter till ett nära samarbete som dessutom kan utvecklas över tid.

– Vi har haft ett bra samarbete med PEAB under många år och det nya ramavtalet befäster detta och betonar samtidigt vikten av att jobba tillsammans för att minska vår gemensamma klimatpåverkan. Vi går in i detta avtal med samma drivkraft och ambitioner och det känns riktigt bra. 

"Vi ska jobba tillsammans, inte bara samtidigt”  
Avtalet med PEAB omfattar inte enbart byggmaterial och tjänster, det bygger även på att löpande jobba med en handlingsplan inom just hållbarhet där båda parter ska ta steg tillsammans under avtalsperioden. 

– Denna upphandling hade en betydligt högre kravställning än tidigare när det gäller till exempel transporter, miljömål och klimatdata. Jag är därför nöjd att vi kunde möta PEABs önskemål vilket i grunden bygger på att vi har haft en nära dialog och en liknande värdegrund att stå på. Jag ser fram emot att dra nytta av varandras kunskap, för oss är det viktigt att jobba tillsammans och inte bara samtidigt. 

Ett långsiktigt partnerskap
Martin Midén Wohlgethan,  Kategorichef Peab om samarbetet:

– Det nytecknade avtalet med Derome ligger det ett gediget arbete bakom, där många faktorer har utvärderats, bland annat Deromes arbete med miljö och hållbarhetsfrågor, digitala verktyg, leveranssäkerhet och givetvis även kostnadsnivån. Peab ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt partnerskap, där samarbetet kommer att bidra till ömsesidig tillväxt, och effektivisering i byggbranschen.About Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för över 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. Vi är idag 2600 medarbetare med en omsättning på cirka 10 miljarder.


Contacts

Johan Eriksson
Divisionschef | Syd
Johan Eriksson
Derome Bygg och Industri