2024-02-12 10:31Pressrelease

Codicent står inför sin första investeringsrunda: AI-loggboken som förändrar spelreglerna

Johan Isaksson och Linda Vitell, grundare av CodicentJohan Isaksson och Linda Vitell, grundare av Codicent

GÖTEBORG
Codicent, det innovativa svenska AI-startupföretaget, som suttit på Brewhouse Inkubator, har med framgång startat sin resa. Med sitt banbrytande verktyg – en AI-driven loggbok – är Codicent på väg att revolutionera sättet företag hanterar och delar kunskap internt. Denna kapitalinjektion markerar en ny era för företaget och för kunskapsdelning i den globala affärsvärlden.

Codicent, som grundades av entreprenörerna Linda Vitell och Johan Isaksson, har utvecklat en unik AI-lösning som effektiviserar kunskapsöverföring och beslutsstöd inom organisationer. Med AI-loggen kan företag säkerställa att värdefull kunskap inte bara bevaras utan också sprids på ett sätt som tidigare varit otänkbart.

Investeringen kommer att användas för att vidareutveckla plattformen, expandera teamet och accelerera Codicents tillväxt.

— Det här är ett stort steg för oss. Med de nya resurserna kan vi fortsätta att innovera och erbjuda våra befintliga och nya kunder en ännu bättre produkt, säger VD Linda Vitell, medgrundare av Codicent.

AI-professorn Jan Bosch, som är en del av Codicents rådgivande panel, kommenterar:

— Codicent representerar nästa generations AI-teknologi. Deras fokus på kunskapsdelning är avgörande för företags framgång i en alltmer komplex och snabbrörlig affärsmiljö. De är pionjärer inom området och visar hur AI kan användas för att skapa verkligt värde bortom automatisering.

Codicents AI-logg har redan fått uppmärksamhet för sitt innovativa tillvägagångssätt och förmågan att förändra företagsstrukturer genom att inte bara göra kunskap tillgänglig utan även förädla den. Med den nya finansieringen siktar företaget på att ta sin position som ledande inom AI-drivna kunskapsplattformar.

— Vi är övertygade om att vår teknologi inte bara kommer att förbättra hur företag fungerar idag, utan också hur de utvecklas för framtiden, säger CTO Johan Isaksson, medgrundare av Codicent.

— Det här kapitalet ger oss möjligheten att fortsätta driva gränserna för vad som är möjligt med AI.


För mer information om Codicent och deras AI-loggbok, besök codicent.se


KONTAKT
Linda Vitell, VD
E-post: linda@codicent.com 
Telefon: 0700 28 68 19


About Brewhouse

Brewhouse Inkubator utvecklar och motiverar människor med nya idéer att ta nästa steg. Vi är en nationell inkubator som erbjuder affärsutvecklingsstöd till entreprenörer, innovatörer och startups med fokus på musik, scen och ny teknik. Brewhouse Inkubator är utvald att vara med i Vinnovas nationella inkubatorprogram för excellenta inkubatorer. Förutom ekonomiskt stöd innebär det även en kvalitetsstämpel. Läs mer om Brewhouse Inkubator på brewhouse.se/inkubator


Contacts

Fredrik Björhed
Kommunikationsansvarig
Fredrik Björhed
brewhouse.se/inkubator