2023-03-31 10:01Pressrelease

SVERIGEPREMIÄR! 9 tons elektrisk grävmaskin för utsläppsfria uppdrag

Hitachi ZX85US-6EB elektriska grävmaskin premiärvisas på Delvator.Hitachi elmaskin ZX85US-6EB premiärvisas på Delvator.

Nu lanserar Hitachi en 9 tons elektrisk grävmaskin för utsläppsfria uppdrag

 

Som svar på det växande behovet av utsläppsfri utrustning inom byggbranschen har Hitachi tagit fram flera elektriska grävmaskiner. Delvator lanserar nu en av dessa i Sverige och det är en 9 tons högteknologisk helelektrisk grävmaskin (ZX85US-6EB) som finns hemma för omgående leverans. Hitachi har länge varit i framkant med elmaskiner och då främst inom gruvsegmentet.

 

ZX85US-6EB kombinerar de bästa egenskaperna från två världar: det är en högpresterande anläggningsmaskin, och den leder dig som användare in i den elektriskt mobila framtiden. Utan några kompromisser alls kan du använda den för att elektrifiera ditt företag. När du lämnar anbud på kommunala projekt, kan det vara en konkurrensfördel. Du bevarar inte bara miljön med en utsläppsfri maskin, utan förlitar dig också helt på att arbeta effektivt och ekonomiskt.

 

Noll utsläpp och max prestanda – eldriven från Delvator

Jämfört med dieseldrivna maskiner finns det inga kompromisser i den nya maskinen vad gäller prestanda, komfort och den världsberömda hydrauliken. Den har kraft och uthållighet samt en rymlig och bekväm hytt. Dessutom är ju avgaser och motorljud obefintliga. 

 

ZX85US-6EB drivs av en elektrisk drivlina och batterierna är underhållsfria och kräver väldigt liten daglig inspektion. Du kan välja mellan batteridriven drift och kabelansluten drift, vilket gör att maskinen kan arbeta under laddning. Att använda båda metoderna säkerställer att arbetet fortsätter produktivt och kontinuerligt och du sparar både tid och pengar.

 

4–6 timmar vid full effekt

Med en genomsnittlig arbetstid på 4–6 timmar erbjuder den nya maskinen utmärkt uthållighet. Batteriet är på 100kWh och på 2 ½ timme är det fulladdat. I snabbladdningsläge är den redo att fungera igen på bara 45 minuter. Maskinen är utrustad med inbyggd laddare för 3-fas.

 

Fördelar med den nya maskinen (ZX85US-6EB):

 

  • Låga ljudnivåer och minskat underhållsbehov
  • Flexibel strömkälla: kan drivas med litiumjonbatteri eller kabel
  • Kraftfull effekt motsvarande dieseldriven modell
  • Förbättrad drifttid på grund av CCS-snabbladdning
  • Ingen elförbrukning när maskinen inte jobbar
  • Tyst drift som inte stör – kan t ex arbeta kvällstid i bostadsområden
  • Utmärkt för inomhusjobb, då det inte behövs något frånluftssystem för avgaser
  • Dagliga driftsdata från fjärrövervakningssystem
  • Den bakre kameran övervakar säker anslutning av kabeln för ökad säkerhet
  • Monitorn är lätt att se

 

 

Förutom ZX85US-6EB har Hitachi tagit fram flera modeller av elmaskiner. Gemensamt för alla maskiner är att de inte har några lägre specifikationer jämfört med sina dieseldrivna tvillingar, utan man har behållit samma kapacitet. Utan att göra avkall på kraften, komforten eller hydrauliken.

 

 

Följande modeller finns också i Hitachis utbud:

 

ZX55U-6EB: En batteridriven grävmaskin på fem ton med exceptionell manövrerbarhet och

prestanda i trånga utrymmen. Går att köra under tiden man laddar.

ZX23U-6EB: En batteridriven 2,5 ton minigrävare med lägre ljudnivåer, förbättrad effektivitet och exceptionell prestanda i trånga utrymmen. Jämfört med konventionella modeller har den färre underhållskrav och mindre stillestånd.

 

ZX135U-7EB: 14–15 ton – En något större, men kompakt kortrumpad modell. Kan ladda med dubbel kapacitet och passar i tätbefolkat område och miljözoner. Släpps på marknaden i början av 2024.

 

Välkommen på Maskinernas dag i Eslöv!

Den 14–15 april har vi maskinvisning och provkörning hos oss på Delvator.
Delvator, Liebherr, Zeppelin har alla öppet hus och visar upp sina maskinnyheter med underleverantörer på plats.

 

Välkommen fredag 14 april kl. 13–18 och lördag 15 april kl. 10–14!

 

 

För mer fakta och funktioner vänligen läs om produkten här Produktsida ZX85US-6EB 

 

 

 


About Delvator AB

Delvator AB är generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Vi säljer Hitachis bandgrävare, hjulgrävare, minigrävare, giganter, tipptruckar, hjullastare, materialhanterare och andra specialmaskiner. Omsorgen om maskinägarnas totalekonomi finns uttryckligen inskriven i vår affärsidé. Tillsammans med Hitachis världsledande höga kvalitet är detta uttryck för målet att öka lönsamheten för dem som äger Delvatorsålda Hitachi. Delvator AB har huvudkontor i Eslöv, filialer i Härnösand och Stockholm samt ett rikstäckande nät av sälj- och servicebolag över hela Sverige.


Contacts

Sussie Sörensson
Marknadsansvarig
Sussie Sörensson
Marknadsansvarig, Delvator AB
Jonas Coltén
VD
Jonas Coltén
VD Delvator AB
Magnus Hansson
Produktansvarig
Magnus Hansson
Produktansvarig Hitachi Sverige