2023-03-21 15:12Pressrelease

Lindahl var legal rådgivare till Senzime AB (publ) i samband med bolagets företrädesemission

Lindahl var legal rådgivare till Senzime AB (publ) i samband med bolagets företrädesemission som beslutades av styrelsen den 23 januari 2023 och godkändes vid en extra bolagsstämma den 16 februari 2023. Syftet med företrädesemissionen är att möjliggöra bolagets fortsatta tillväxtresa. Genom företrädesemissionen tillförs bolaget cirka 91,9 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader.

Senzimes aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Main Market. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför CE- och FDA-godkända patientövervakningssystem med visionen om en värld utan narkos- och andningsrelaterade komplikationer.

Lindahls team bestod av Helena Lindbäck, Michaela Larsson, Erika Svensson och Mattias Prage.


About Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.