2022-09-02 09:34Pressrelease

Nya publika laddplatser för elbilar på plats i Örebro

Laddstolpe vid Tullängsgymnasiet i Örebro. Laddstolpe vid Tullängsgymnasiet i Örebro.

 

Sedan mitten av augusti finns det nya publika laddplatser för elbilar vid Tullängsgymnasiet och högstadieskolan OP City i Örebro. Detta tack vare ett samarbete mellan Futurum Fastigheter och Kumbro. Investeringen följer bolagens klimatambitioner och blev möjlig genom medel från Klimatklivet.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddplatser per stolpe. Opigo är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar. Elen är förnyelsebar och levereras från Kumbro Vind. 

–Våra fastigheter har många dagliga besökare som kommer med bil och det gör det till naturliga platser för elbilsladdare, säger Göran Lunander, vd på Futurum Fastigheter.

Satsningen på laddplatser är en del av det långsiktiga arbetet med att minska Örebros påverkan på klimatet.

–Vi har ett uppdrag att hjälpa Örebro kommun med att få fram nya laddplatser för elbilar och tack vare Klimatklivet kunde vi få till den här etableringen i Örebro, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Nya laddplatser i Örebro
OP City – 3 laddare, 6 laddplatser
Tullängsgymnasiet – 1 laddare, 2 laddplatser

Fakta om Klimatklivet
Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Stödet hanteras av Naturvårdsverket. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Läs mer om  Klimatklivet
.


About Futurum Fastigheter i Örebro AB

Futurum Fastigheter i Örebro AB äger, förvaltar och utvecklar skolor, förskolor och brandstationer i Örebro kommun. Bolaget ägs till 100 procent av Örebro kommun via koncernen Örebro Rådhus AB, där Futurum är ett av dotterbolagen. Bolaget äger och förvaltar cirka 378 000 kvm uthyrningsbar yta, fördelat på 137 fastigheter. Drygt 24 000 barn och ungdomar har sin vardag i våra fastigheter. Futurum bildades 2012 och sedan dess har vi byggt om och byggt nytt för cirka 2,5 miljarder. Idag har vi cirka 100 anställda och omsätter omkring 500 miljoner kronor. Det bokförda fastighetsvärdet i bolaget är cirka fyra miljarder, men marknadsvärdet är betydligt högre. Barn och ungdomar är våra kunder. Dessutom är de vår framtid. Även om vi är ett fastighetsbolag, är det framtiden vi jobbar med. Det är därför vi heter Futurum.

Contacts

Göran Lunander
Göran Lunander
VD