2022-01-27 08:05Pressrelease

Bokeh-mästare från Samyang

 

 

Samyang fortsätter att följa upp sin framgångshistoria med ännu ett objektiv med häpnadsväckande prestanda för Sonys E-fattning. Det nya teleobjektivet AF 135mm F1.8 FE är optimerat för porträtt, astrofotografering, landskap och videofilmning. Det har Samyangs nyckelfunktioner som en fokuslåsknapp, en programmerbar knapp och en knapp för fokusområdesbegränsning. Låg vikt och ett kompakt format med enastående optisk prestanda!

 

Nya 135mm har en optisk design uppbyggd av 13 element i 11 grupper (1 U-ASP, 2 HR och 3 ED).

I kombination med Sonys fullformatssensor ger det här objektivet överlägsen skärpa och kontrast i alla delar av bilden. Det är också utrustat med ett UA-linselement (Ultra-precision Aspherical) som ger en naturlig och förfinad bokeh. Med den mjuka bokehn är det lätt att skapa bilder som framhäver motivet mot en fantastisk bakgrund oavsett om du tar porträtt, närbilder eller till och med stadsbilder.

 

Det nya objektivet har en slimmad, modern och lätt design och väger endast 772 g. Den har en mikromönstrad fokusring av gummi som är bekväm att använda och den inbyggda vädertätningen ger säker användning även vid tuffa väderförhållanden.

 

Objektivet är utrustat med en fokuslåsknapp, en programmerbar knapp och en knapp för fokusområdesbegränsning.. Med den programmerbara knappen kan du exempelvis justera bländaren tyst genom att vrida på fokusringen. Med Samyangs Lens Station kan du ställa in knappen så att den passar dina behov (fler funktioner kommer längre fram med uppdateringar av firmware).

Om du trycker på Focus Hold-knappen på objektivet låses objektivet på ett visst fokuseringsavstånd. Du kan tilldela funktioner till knappen som Eye AF i inställningarna på kamerahuset.

 

Objektivet har Samyangs linjära STM (stegmotor) som tillfredsställer både fotografer och filmare med en tystare och mer exakt fokusering. Minsta fokusavstånd är bara 0,69 m och maximal förstoring 0,243x för närbildsfotografering. Små objekt och andra motiv kan fångas med enastående upplösning och mjuk, vacker bakgrundsbokeh.

 

Pris och leverans

Det nya objektivet börjar levereras i februari 2022

Rekommenderat försäljningspris är SEK 9699:- inkl. moms.

 

För mer information, vänligen kontakta Karsten.rath@focusnordic.com

 

Specifikationer:

  • Väger bara 772 g
  • Enastående optisk prestanda
  • Fantastisk bokeh
  • Snabb och tyst AF-prestanda med kort närgräns på 0,69 m
  • Lätt att skapa bilder som framhäver motivet mot en fantastisk bakgrund

 

 


About Focus Nordic – Sweden

Focus Nordic i Göteborg är Europas största fotodistributör. Sortimentet innehåller en rad starka varumärken som Panasonic, Ricoh/Pentax, Kodak, Lowepro, Lexar, Transcend, Delkin, Steiner, Hähnel, Tamron, Ilford, Velbon, Sirui, Samyang, GePe, Joby, Kowa, Celestron, LumeCube, Nanlite, Azden, Saramonic, Nissin, Kenko, Polaroid, Novoflex, Zeiss, NiSi, Ledgo, Zhiyun, B&W Outdoor Cases, Chasing, Feelword, Hollyland, Kuvrd, Nanlite, SmallRig och Rotolight. Dessutom finns egna produkter under namnet Focus och Focus Sport Optics. Focus Nordic är medlem i BSCI som jobbar för rättvisare arbetsvillkor. Se vidare på: www.focusnordic.se


Contacts

Anders Olofsson
Marketing Communicator
Anders Olofsson