2021-01-13 13:53News

Nominerad till Årets Bygge 2021

Muralmålningen på fastigheten Rosendalsfältet i Uppsala.Muralmålningen på fastigheten Rosendalsfältet i Uppsala.

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Det har inkommit 72 bidrag som är fylld av samverkan, arkitektur, skaparglädje och kvalitetsbyggande i världsklass. Bland dessa finns Rosendalsfältet i Uppsala. Combimix har levererat sitt putskoncept Combi-Drain och fasadfärg från Keim.

Nytt för i år är att det inte blir en vinnare, utan hela sju stycken. Projekten är uppdelade i sex kategorier med en vinnare i varje kategori samt en samlad totalvinnare. Likt tidigare år granskas alla projekt utifrån fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.

Kategorier

  • Bostäder
  • Hotell och kontor
  • Infrastruktur
  • Industribyggnader
  • Samhällsfastigheter
  • Renovering


Fastigheten Rosendalsfältet har en lekfull arkitektur och en stor muralmålning ”Respiration”, skapad av den estländske konstnären Lex Zooz. Byggnaden har fyra trappuppgångar och innehåller totalt 98 lägenheter om 1-4 rum och kök. Lägenheterna värms till största del upp av återvunnen värme sk. Egenvärmehus®. På fasaden sitter putskoncept Combi-drain som är ett tvåstegstätat putskoncept som säkerställer egenskaper som fukttålighet och täthet mot inträngande vatten i bakomliggande väggkonstruktion eller stomme.

Från och med januari 2021 kommer det att veckovis presenteras tre finalister i varje kategori på byggindustrin.se. I mars månad hålls en digital prisutdelning där alla 18 finalister kommer att vara inbjudna.


Topics: Fasad

About Combimix

Combimix tillverkar mineralbaserade produkter för byggindustrin. I sortimentet finns bl.a. produkter för golvavjämning, fasadputsning, murning, gjutning, betongrenovering, restaureringsbruk för kulturbyggnader m.m. Försäljning sker i Sverige, Danmark, Norge och USA.

Contacts

Mathias Stenback
Affärsområdeschef Fasad & Betong
Mathias Stenback