2020-04-03 07:12Press release

Så agerar sveriges köpcentrumchefer i coronakrisen

SKHLM CentrumSKHLM Centrum

 

 

Var synlig!

Håkan Pekkari, Centrumchef, Torp Uddevalla

Jag inleder varje dag med att gå runt till alla hyresgäster innan köpcentret öppnar. Först på egen hand och sedan med vår centerkoordinator eller tekniker. Det är oerhört viktigt i den här situationen att ställa sig frågan – Hur mår personalen i allt detta? Oavsett om det är butikschefen eller säljpersonalen. Butikerna har ibland endast en person på plats och det behöver allt stöd de kan få. Oftast handlar det om att småprata lite i stort och smått. Förra veckan gjorde jag mig extra synlig och bar en varseljacka med ett stort hjärta på. Då vi inte kan hålla några aktiviteter i köpcentret skapade vi snabbt ett kundklubbshäfte med starka erbjudanden som vi marknadsför stort i sociala medier och delar ut i butiker som en värdehandling. I det här läget måste vi vara kreativa!


Maisoun El Abid Barakat, Centrumchef, SKHLM Centrum

Säkerhet för
både hyresgäst
och besökare

Maisoun El Abid Barakat, Centrumchef, SKHLM Centrum

Vi tog tidigt tag i situation tillsammans med våra underleverantörer för att säkra våra hyresgästers, våra egna medarbetares och våra besökares hälsa och säkerhet. I den här situationen är det dessutom viktigt att ha en tät dialog med våra hyresgäster. Vi går runt i centrum varje dag så ofta vi kan och pratar med alla vi träffar och lyssnar på alla hyresgäster och deras specifika behov och önskemål. Vi har även underlättat så att så många av våra hyresgäster som möjligt ska kunna hålla öppet då Skärholmen Centrum har den viktiga rollen som södra Stockholms stadskärna. Slutligen har vi en pågående dialog med lokala organisationer med syfte att hitta och stötta aktiviteter för att stötta lokalsamhället som att till exempel bistå människor i riskgrupper som bor i närområdet.


Centrumchef, Gallerian, AMF Fastigheter

 

Vi stöttar varandra!

Cecilia Åkesson, Centrumchef, Gallerian

Vi är ute så mycket som det bara går. I allt trist som händer märks det tydligt att våra butiker i centrumet stöttar varandra och tar hand om varandra, man går gärna in till grannen eller småpratar ute i korridorerna. När man har dragit ner på personal jobbar man ofta långa pass själv, då kan vi eller våra vakter få rycka in och vakta butikerna när man måste smita iväg på toaletten och det gör vi gärna. På tal om toaletter så har vår toalettoperatör även öppnat upp våra kundtoaletter så de är kostnadsfria och uppmuntrar alla att tvätta händerna så ofta och mycket de vill. Våra 5 köpcentrum Gallerian, Mood, Västermalmsgallerian, Fältöversten och Ringen har numera infört fri hemkörning för alla kunder inom 2 mils radie. Kunderna kan ringa en personal shopper som går runt i våra olika butiker med kunden på facetime. På så sätt kan kunden själv välja bland alla butikers och restaurangers utbud. Vi skickar sedan hem allt till kunden med Taxi Stockholm. Betalningen sker via Swish och vi står för leveranskostnaden. Detta har varit otroligt uppskatta av såväl butiker som kunder!


About NCSC

Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) is the organization representing the Shopping Center Industry in the Nordic market. Founded in 1986, NCSC today has approximately 1 200 members from Denmark, Finland, Norway, Sweden, Iceland and other European countries. The list of members include a wide variety of interest groups, ranging from real estate companies, investors, center managers, retailers, service industries, trade associations and city planners, to government and municipal authorities


Contacts

Kajsa Hernell
MANAGING DIRECTOR
Kajsa Hernell