2022-09-27 11:00Pressmeddelande

Ny tjänst ska göra det enklare för Sundsvalls företagare

Nu lanserar Näringslivsboalget Mina Sidor.Nu lanserar Näringslivsboalget Mina Sidor.

Nu lanserar Näringslivsbolaget tillsammans med Sundsvalls kommun Mina sidor för företagare. Målet är det ska bli enklare och effektivare för Sundsvalls företagare att hantera sina ärenden.

- Vårt mål är att underlätta för företagare genom att göra det lättare att uträtta och följa sina ärenden med kommunen av den anledningen samlar vi nu alla ärenden på ett ställe. Det här är ett steg att förenkla för företagare att bedriva verksamhet i Sundsvalls kommun, säger Eva Nyh Hederberg, VD Näringslivsbolaget i Sundsvall.

Den nya Mina Sidor-lösningen för företagare i Sundsvall kunna se en sammanställning av sina företagsärenden med kommunen. Man kan även göra egna anteckningar till sina ärenden och skapa påminnelser till sig själv eller sina kollegor. Här kan du också få svar på de vanligaste frågorna som rör dina kommunala ärenden.

- Mina sidor kommunicerar direkt med Bolagsverkets tjänster och vi kan därför hämta aktuell information om dig och dina bolag när du loggar in i tjänsten. När Bolagsverket under hösten 2022 lanserar tjänsten Mina ombud kommer fler roller på ditt företag kunna använda Mina sidor, säger Eva Nyh Hederberg.

Utvecklingen är byggd med hänsyn till nationella initiativ som pågår parallellt och baseras på rekommendationer från bland annat DIGG och all funktionalitet ligger så klart bakom säkra identifieringsprocesser.

- När vi nu lanserar tjänsten är det en första version som vi kontinuerligt kommer fylla på med fler funktioner. Syftet är att effektivisera myndighetsprocessen och korta handläggningstiderna, säger Eva Nyh Hederberg.

 

Inloggning sker via: www.foretagscentersundsvall.se



Om Näringslivsbolaget i Sundsvall

Näringslivsbolaget ägs av Sundsvalls kommun och ingår i Stadsbacken AB. Vårt uppdrag är att bedriva näringslivsservice och näringslivsutveckling, öka befintliga företags konkurrenskraft, verka för att nya företag etablerar sig i Sundsvall, främja evenemangsnäringens utveckling och ansvara för kommunens turistbyråverksamhet.


Kontaktpersoner

Eva Nyh Hederberg
VD
Eva Nyh Hederberg
Therese Eriksson
Marknadschef och pressansvarig
Therese Eriksson