2021-03-27 15:50Pressmeddelande

Douglas Thor vald till riksordförande för Moderata Studenter

Douglas Thor, riksordförande MST
Douglas Thor, riksordförande MST

Lördagen 27 mars valdes Douglas Thor, till riksordförande för Moderata Studenter.

  • Jag är hedrad. Nu väntar ett hårt arbete för att byta regering. Vi ska samla Sveriges studenter för att göra det mer lönsamt att utbilda sig och stoppa vänstervridningen av akademin, säger Douglas Thor. 

Moderata Studenter är ett studentförbund inom Moderata Ungdomsförbundet. Studentorganisationen arbetar för att opinionsbilda för en moderat studentpolitik och organiserar över tusen medlemmar över hela Sverige. Det är en av Sveriges största politiska studentorganisationer. 

  • Under våren kommer alla unga moderater behöva kampanja digitalt. Det kräver politik som engagerar. Vi ska samtidigt påbörja ett långsiktigt arbete med att förnya vår politik för att bli största parti bland Sveriges studenter och unga, avslutar Douglas Thor. 

Douglas Thor är 23 år gammal. Han är född och uppvuxen Vetlanda. Som riksordförande kommer Douglas även att ingå i Moderata Ungdomsförbundets förbundsstyrelse.

Moderata studenters nyvalda riksstyrelse består av:

Riksordförande: Douglas Thor, MST Jönköping

Vice riksordförande: Sofia Granberg, MST Uppsala 

Ledamöter:

Vendela Magnell, MST SU
Gösta Lundström,  MST Lund
Viktoria Sköld, MST Linköping
Izabel Riedl, MST Umeå


Om Moderata Ungdomsförbundet

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med 14 000 medlemmar. Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Matilda Ekeblad.