2021-12-06 18:15Pressmeddelande

Riksdagskandidater för Moderaterna i Stockholms stad

 
I kväll fastställdes Moderaterna i Stockholms stads kandidater till riksdagen och regionfullmäktige inför valet den 11 september 2022. Riksdagslistan för Moderaterna i Stockholms stad toppas av Ulf Kristersson och följs av Johan Forssell, också ordförande för Moderaterna i Stockholms stad. Därefter valdes Jessica Rosencrantz och Kristina Axén Olin på plats tre respektive fyra. Fullständig lista för kandidaterna till riksdagen finns här. 

Nomineringsarbetet

Nomineringskommittéerna för Moderaterna i Stockholms stad har sedan sommaren arbetat med att ta fram kandidater som ska representera Moderaterna i kommun, region och riksdag för Stockholms stad inför valet 2022. Förslaget är framtaget både genom en så kallad försöksnominering (provval) men också genom intervjuer med kandidaterna. Den totala listan ska spegla en blandning av kandidater med olika kön, ålder och erfarenheter. 

Riksdagslistan

Listan till riksdagen toppas av Moderaternas partiordförande Ulf Kristersson och därefter följer Johan Forssell, också ordförande för Moderaterna i Stockholms stad. På tredje plats föreslås Jessica Rosencrantz och på fjärde plats Kristina Axén Olin. Den fullständiga listan för kandidaterna till riksdagen finns här. 

- Det är roligt att gå till val med ett så starkt lag som vi nu har från Stockholm. Det är hög tid att byta ut regeringen mot en som kan få ordning på allt ifrån kriminaliteten till elkrisen. Vi ser fram emot valrörelsen, säger förbundsordförande och riksdagskandidaten Johan Forssell.

Regionlistan

Till regionfullmäktige finns hela sex olika listor, en för varje valkrets. Nuvarande trafikregionråd Kristoffer Tamsons toppar listan i valkrets 3 och fastighets- och serviceregionråd Charlotte Broberg valkrets 5. Samtliga kandidater till regionfullmäktige i Region Stockholm för Moderaterna i Stockholm stad finns här.

Nomineringsstämma för kommunfullmäktige i Stockholms stad sker på torsdag den 9 december 2021. 

 


Om Moderaterna i Stockholms Stad och Län

Moderaterna i Stockholms Moderaterna i Stockholms stad och län är landets största politiska lokala och regionala organisation. Förbundskansliets grunduppgift är att vara en samordnings- och serviceorganisation för partiorganisationen, våra politiska företrädare, lokala partiföreningar och ideellt arbetande partimedlemmar. Vi ansvarar även för att långsiktigt se till att det finns många goda kandidater till de olika politiska församlingarna, samtidigt som vi utbildar de förtroendevalda som representerar Moderaterna i Stockholmsregionen idag. Vårt uppdrag är att skapa ett bättre Sverige genom lokalt, regionalt och nationellt politiskt arbete. Att vinna val är en förutsättning för att kunna genomföra nödvändiga förändringar. Vänd dig gärna till oss om du har frågor, antingen genom att mejla stockholm@moderaterna.se eller genom att leta under fliken kontakt om du söker en specifik person.

Kontaktpersoner

Ida Karlbom
Kommunikationschef
Ida Karlbom
Josefin Wicklund
Digital Kommunikationsansvarig
Josefin Wicklund