2023-04-18 10:24Pressmeddelande

Michaela Fletcher föreslås som ny förbundsordförande för Moderaterna i Stockholms län

Nuvarande vice ordförande Michaela Fletcher (M) föreslås som ny förbundsordförande för Moderaterna i Stockholms län och därmed till att leda förbundets arbete framåt.

Michaela Fletcher är kommunstyrelsens ordförande i Österåker, den kommun med näst högst moderat kommunalt väljarstöd i Stockholms län. Michaela har flera framgångsrika val bakom sig och Moderaterna i Österåker har ökat i väljarstöd båda de senaste två valen. Michaela Fletcher har även haft en civil karriär inom sjukvården samt i resebranschen och har stort engagemang i såväl välfärdsfrågor som ekonomi.

- Jag är enormt glad över att bli föreslagen som ordförande för Moderaterna i Stockholms län. Det är med en stor portion stolthet, glädje och ödmjukhet jag tar mig an detta. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med resten av styrelsen arbeta både hårt och engagerat för att göra Moderaterna till det självklara valet för ännu fler väljare i Stockholms län, säger Michaela Fletcher (M). 

Efter valet 2022 har Moderaterna stärkts lokalt i knappt hälften av länets kommuner och samtidigt backat i andra. Ett viktigt arbete för förbundet framåt blir att säkerställa fortsatt framgångsrik moderat ledning lokalt, stärka det moderata ledarskapet i alla led och göra Moderaterna än mer relevant för väljarna på alla nivåer.

- Det är en enig valberedning som föreslår Michaela Fletcher som ny ordförande och en stark ny förbundsstyrelse där hela fem av femton namn är helt nya. Michaela har flera kommunpolitiska framgångar i ryggen och har visat starkt ledarskap under sin tid som vice ordförande. Det var ett solklart val, säger valberedningens ordförande Erik Langby. 

Som vice förbundsordförande föreslås Erik Ottoson (tidigare andre vice ordförande), riksdagsledamot och ordförande för Moderaterna i Huddinge, och som andre vice förbundsordförande föreslås Stina Lundgren, oppositionsråd i Botkyrka.
Nuvarande förbundsordförande Kjell Jansson stod inte till förfogande för ytterligare en period. Efter 17 år i förbundsstyrelsen, varav 11 år i presidiet och som förbundsordförande sedan 2015 har han valt att inte ställa upp för omval ytterligare en period.

Den nya styrelsen väljs formellt på Moderaterna i Stockholms läns förbundsstämma söndagen den 14 maj 2023.

Mer info: Hela förslaget till förbundsstyrelse på hemsidan.


Om Moderaterna i Stockholms Stad och Län

Moderaterna i Stockholms stad och län är landets största politiska lokala och regionala organisation. Förbundskansliets grunduppgift är att vara en samordnings- och serviceorganisation för partiorganisationen, våra politiska företrädare, lokala partiföreningar och ideellt arbetande partimedlemmar. Vi ansvarar även för att långsiktigt se till att det finns många goda kandidater till de olika politiska församlingarna, samtidigt som vi utbildar de förtroendevalda som representerar Moderaterna i Stockholmsregionen idag. Vårt uppdrag är att skapa ett bättre Sverige genom lokalt, regionalt och nationellt politiskt arbete. Att vinna val är en förutsättning för att kunna genomföra nödvändiga förändringar. Vänd dig gärna till oss om du har frågor, antingen genom att mejla stockholm@moderaterna.se eller genom att leta under fliken kontakt på hemsidan om du söker en specifik person.