2023-08-30 17:44Pressmeddelande

Lotta Lindblad Söderman (M) ny gruppledare för Moderaterna i Norrtälje

Lotta Lindblad Söderman. Foto: Karin Österman. Lotta Lindblad Söderman. Foto: Karin Österman.

Moderaternas kommunfullmäktigegrupp i Norrtälje har idag valt Lotta Lindblad Söderman till ny gruppledare och kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

Moderaterna i Norrtälje har valt ny gruppledare efter att Bino Drummond aviserat att han lämnar sina uppdrag i Norrtälje kommun.

Lotta sitter i kommunfullmäktige och har lång erfarenhet av såväl kommunpolitik som sjukvård och hälsa, med många års erfarenhet i regionfullmäktige. Hon tar nu över rollen som gruppledare för Moderaterna och föreslås ta över som kommunstyrelsens ordförande på nästa kommunfullmäktigesammanträde den 25 september.

- Jag är glad för förtroendet att få leda Moderaterna i Norrtälje och driva frågor som fortsatt kommer kunna utveckla vår unika landsbygds- och skärgårdskommun. Att ha fokus på ekonomin och förbättrat företagsklimat, satsningar på bra skola och trygghetsfrågor för våra invånare kommer att göra Norrtälje ännu bättre.

Både Norrtälje och resten av omvärlden befinner sig i ett osäkert ekonomiskt och säkerhetspolitiskt läge och det är viktigt med att en person med bred erfarenhet tar över.

- Lotta har lång och gedigen erfarenhet inom flera viktiga politikområden som kommer att stärka Norrtälje framåt och kommer att bli en bra ledare för både Moderaterna och kommunen, säger Sören Karlsson, ordförande för Moderaterna i Norrtäljekretsen.

Valet av ny kommunstyrelseordförande kommer att ske på kommunfullmäktiges möte den 25 september 2023.

För mer information/presskontakt:

Ida Karlbom
ida.karlbom@moderaterna.se
0739882240


Om Moderaterna i Stockholms Stad och Län

Moderaterna i Stockholms Moderaterna i Stockholms stad och län är landets största politiska lokala och regionala organisation. Förbundskansliets grunduppgift är att vara en samordnings- och serviceorganisation för partiorganisationen, våra politiska företrädare, lokala partiföreningar och ideellt arbetande partimedlemmar. Vi ansvarar även för att långsiktigt se till att det finns många goda kandidater till de olika politiska församlingarna, samtidigt som vi utbildar de förtroendevalda som representerar Moderaterna i Stockholmsregionen idag. Vårt uppdrag är att skapa ett bättre Sverige genom lokalt, regionalt och nationellt politiskt arbete.