2021-05-12 09:09Pressmeddelande

Kjell Jansson (M) föreslås för omval som ordförande för Moderaterna i Stockholms län

I dag presenteras valberedningens förslag på ny ordförande och styrelse för Moderaterna i Stockholms län. Såväl nuvarande förbundsordförande Kjell Jansson (M) som resten av presidiet föreslås att fortsätta leda Moderaterna i Stockholms län i ytterligare två år.

Kjell Jansson (M) har lång politisk erfarenhet från såväl åren som kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje till nuvarande uppdrag som riksdagsledamot och ordförande för Moderaterna i Stockholms län. Kjell har stort engagemang i allt ifrån frågor som rör skärgården till viktiga moderata kärnvärden som frihet, ansvar, äganderätt och individens möjlighet att styra över sitt eget liv.

- Jag är både stolt och glad för förtroendet att av valberedningen bli föreslagen till att få fortsätta utveckla politiken för Stockholmsregionen och leda Moderaterna i Stockholms län i en mycket spännande valrörelse nästa år. Nu är det upp till stämman att besluta, säger Kjell Jansson (M).

Inför valet 2022 blir det viktigt att leda förbundet inom politikens alla fält för att säkerställa fortsatt borgerlig ledning i länets kommuner, i Region Stockholm och inte minst att medverka till att byta regering i Sverige.

- Länets föreningar har uttryckt ett stort förtroende för förbundsstyrelsen med dess ordförande Kjell Jansson i spetsen och det är med varm hand vi i valberedningen föreslår att Kjell Jansson och resten av presidiet väljs om för ytterligare två år, säger valberedningens ordförande Jan Holmberg.

Som vice förbundsordförande föreslås omval av Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande i Österåker och till andra vice ordförande föreslås Erik Ottoson, riksdagsledamot och ordförande för Moderaterna i Huddinge. Ny styrelse väljs formellt på en digital förbundsstämma lördagen den 29 maj 2021.

Mer info: Hela förslaget till förbundsstyrelse på hemsidan Moderaterna i Stockholm.


Om Moderaterna i Stockholms Stad och Län

Moderaterna i Stockholms Moderaterna i Stockholms stad och län är landets största politiska lokala och regionala organisation. Förbundskansliets grunduppgift är att vara en samordnings- och serviceorganisation för partiorganisationen, våra politiska företrädare, lokala partiföreningar och ideellt arbetande partimedlemmar. Vi ansvarar även för att långsiktigt se till att det finns många goda kandidater till de olika politiska församlingarna, samtidigt som vi utbildar de förtroendevalda som representerar Moderaterna i Stockholmsregionen idag. Vårt uppdrag är att skapa ett bättre Sverige genom lokalt, regionalt och nationellt politiskt arbete. Att vinna val är en förutsättning för att kunna genomföra nödvändiga förändringar. Vänd dig gärna till oss om du har frågor, antingen genom att mejla stockholm@moderaterna.se eller genom att leta under fliken kontakt om du söker en specifik person.

Kontaktpersoner

Ida Karlbom
Kommunikationschef
Ida Karlbom
Josefin Wicklund
Digital Kommunikationsansvarig
Josefin Wicklund