2021-04-16 10:00Pressmeddelande

Johan Forssell (M) ny föreslagen ordförande för Moderaterna i Stockholm

I dag presenteras valberedningens förslag på ny ordförande och styrelse för Moderaterna i Stockholm. Som ny ordförande föreslås Johan Forssell, i dag andre vice ordförande och även riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson för Moderaterna nationellt.

Johan Forssell har en bred politisk bakgrund med fokus på både frågor som gäller trygghet och säkerhet och på hur Stockholm kan utvecklas som stad och region. Inför valet 2022 blir det viktigt att leda förbundet inom politikens alla fält för att säkerställa fortsatt borgerlig ledning både i staden och regionen och medverka till ett regeringsskifte i Sverige.

- Det blir roligt att leda laget som ska fortsätta utveckla politiken för huvudstaden. Stockholm ska kunna hävda sig både i ett internationellt perspektiv men också hitta sin position efter pandemin och vässa alla fördelar som finns här.

Johan Forssell började sitt politiska engagemang i Moderata ungdomsförbundet och är sedan 2010 riksdagsledamot och även ledamot i partistyrelsen sedan 2019. Förutom sin tydliga profilering inom rätts- och migrationspolitik ligger miljöfrågor varmt om hjärtat och särskilt tillgång till ren luft och grönområden oavsett om man bor i eller utanför innerstan.

- Med Johan Forssell får Moderaterna i Stockholm stad en stark och drivande förbundsordförande, väl skickad att ta över efter Joakim Larsson som har frånsagt sig omval. Det säger Gunnar Hökmark, ordförande för valberedningen för Moderaterna i Stockholms stad.

Som vice förbundsordförande föreslås Dennis Wedin, nuvarande fastighetsborgarråd i Stockholm och till andra vice ordförande föreslås Andrea Hedin, ordförande för Östermalms stadsdelsnämnd. Ny styrelse väljs formellt på en digital förbundsstämma fredagen den 7 maj 2021.

Mer info: Hela förslaget till förbundsstyrelse på hemsidan Moderaterna i Stockholm.


Om Moderaterna i Stockholms Stad och Län

Moderaterna i Stockholms Moderaterna i Stockholms stad och län är landets största politiska lokala och regionala organisation. Förbundskansliets grunduppgift är att vara en samordnings- och serviceorganisation för partiorganisationen, våra politiska företrädare, lokala partiföreningar och ideellt arbetande partimedlemmar. Vi ansvarar även för att långsiktigt se till att det finns många goda kandidater till de olika politiska församlingarna, samtidigt som vi utbildar de förtroendevalda som representerar Moderaterna i Stockholmsregionen idag. Vårt uppdrag är att skapa ett bättre Sverige genom lokalt, regionalt och nationellt politiskt arbete. Att vinna val är en förutsättning för att kunna genomföra nödvändiga förändringar. Vänd dig gärna till oss om du har frågor, antingen genom att mejla stockholm@moderaterna.se eller genom att leta under fliken kontakt om du söker en specifik person.


Kontaktpersoner

Ida Karlbom
Kommunikationschef
Ida Karlbom