2024-08-19 04:00Pressmeddelande

I dag försvinner 1 av 6 bussar i Stockholms innerstad

Moderaterna i Region Stockholm kräver nödstopp för nedskärningarna i busstrafiken. Moderaterna i Region Stockholm kräver nödstopp för nedskärningarna i busstrafiken.

Från och med i dag måndagen den 19 augusti 2024 införs nedskärningar i busstrafiken i Stockholms innerstad med 16 procent, vilket innebär att var sjätte buss slutar att gå.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet i Region Stockholm lovade mer, bättre och billigare kollektivtrafik i valrörelsen 2022 men resultatet blev mindre, sämre och dyrare för Stockholms resenärer.

- Nedskärningarna är ett historiskt dråpslag mot Stockholms kollektivtrafik. Vi kräver ett nödstopp för nedskärningarna eftersom vi behöver fler, inte färre bussar i Stockholm säger Kristoffer Tamsons, oppositionsregionråd för Moderaterna.

Försämringarna från den 19 augusti införs utöver de redan genomförda nedskärningarna på 90 busslinjer som gjorts runtom i Stockholms län och de 22 busslinjer som helt lagts ned.

Moderaterna kräver både ett nödstopp för nedskärningarna och en kriskommission för att rädda kollektivtrafiken i Stockholm. I budgeten för 2024 avsatte Moderaterna i Region Stockholm 800 miljoner kronor mer än styret för att rädda kollektivtrafiken och vi kommer att fortsätta att arbeta för att så få nedläggningar som möjligt genomförs av det rödgröna styret.

För mer info:

  • Sammanställning av alla busslinjer som skärs ned från och med den 19 augusti 2024.
  • Stockholmarnas förtroende för kollektivtrafiken har rasat.
  • Moderaterna i Region Stockholms budgetalternativ som skulle kunna rädda kollektivtrafiken.

Kontakt:
Emil Johansson
Presskontakt för Kristoffer Tamsons
Tel: 0707377633
emil.johansson@moderaterna.se

Ida Karlbom
Kommunikationschef
Moderaterna i Stockholms stad och län
Tel: 0739882240
ida.karlbom@moderaterna.se

 

 


Om Moderaterna i Stockholms Stad och Län

Moderaterna i Stockholms stad och län är landets största politiska lokala och regionala organisation. Förbundskansliets grunduppgift är att vara en samordnings- och serviceorganisation för partiorganisationen, våra politiska företrädare, lokala partiföreningar och ideellt arbetande partimedlemmar. Vi ansvarar även för att långsiktigt se till att det finns många goda kandidater till de olika politiska församlingarna, samtidigt som vi utbildar de förtroendevalda som representerar Moderaterna i Stockholmsregionen idag. Vårt uppdrag är att skapa ett bättre Sverige genom lokalt, regionalt och nationellt politiskt arbete.