2015-08-18 16:46Pressmeddelande

Unga konstnärer sätter färg på Falken

null

Nu ska de grå murarna på Falken i Skönsberg få ny prägel. I ett samarbete mellan Brobyggarprojektet och Mitthem får unga hyresgäster skapa konst ute på gården.
På onsdag hugger barnen tag i penslarna tillsammans med konstnären Moa Theander.
Under sommaren har barnen som bor på Falken tillsammans med konstnären Moa Theander, som till vardags jobbar med fasadfärg, fått arbeta fram skisser på hur utsmyckningen ska se ut. Och förra veckan påbörjades arbetet med att måla murarna.
- Att engagera barnen i deras egen närmiljö är viktigt. Det skapar en stolthet hos dem och en stark vilja att bevara det fina fint, säger Berivan Mohammed, projektledare för Skönsbergs Brobyggarprojekt.
Idén om att måla murarna väcktes i våras i ett samarbete mellan bostadsbolaget och skolan då man arbetade med en sopsorteringskväll i området. Från början var det tänkt att murarna skulle målas som en aktivitet under kvällen men den kalla våren satte käppar i hjulen.
- Det känns roligt att kunna ta vara på de idéer som kom fram då, även om vi fått vänta lite på att sätta igång, säger Birgitta Ulming, kommunikationschef på Mitthem.
Ett par kväll under sommaren har barnen fått träffa Moa Theander och tillsammans har de spånat på hur man kan utsmycka murarna. De har gjorts skisser och många av dem har bestått av blommor, fjärilar och hjärtan. Samtidigt har kvartersvärden och hans kolleger gjort i ordning muren med spackling och grundmålning.
- Barnen har verkligen uppskattat att få vara med och tänka fritt kring vad de vill ha på murarna. De har varit många, ca 30 stycken som har suttit koncentrerade och tänkt ut motiv tillsammans med Moa, säger Berivan Mohammed.
Medan Skönsbergs Brobyggarprojekt har hållit i träffarna med barnen och konstnärerna har Mitthem bidragit med material till murarna.
- Att få våra yngsta hyresgäster delaktiga i sin egen boendemiljö tror vi är viktigt. Det skapar samhörighet bland dem som bor där, säger Birgitta Ulming.
(OBS. Vid eventuellt dåligt väder på onsdag kommer målningen att skjutas upp. Ring gärna till Berivan Mohammed innan för att stämma av.)
Kontakt:
Berivan Mohammed, projektledare Skönsbergs Brobyggarprojekt 070- 541 91 00
Birgitta Ulming, kommunikationschef Mitthem 076- 146 71 65


Om Mitthem AB

Trygghet, glädje, hemma – tillsammans gör vi det goda livet möjligt! Mitthem ska tillhandahålla ett tryggt, säkert och prisvärt boende i Sundsvalls tätort. Verksamheten ska kännetecknas av hög kvalitet och god service i nära samarbete med kunden. Mitthem har drygt 5 800 lägenheter med en balansomslutning av 2,46 miljarder kr och en omsättning på cirka 430 Mkr förvaltar vi i en starkt decentraliserad organisation med 51 anställda. Vi ägs till 100 % av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB.


Kontaktpersoner

Linda Backlund
Kommunikationsstrateg
Linda Backlund